Fittdiéta

Húsvéti paleo gluténmentes túrós epres muffin pite

Egy sós és egy édes reggelit készítettem most a Paleo Éléskamra keltes élmény lisztkeverékéből. A sós fonatok receptjét IDE kattintva találjátok, az édes eperlekváros rózsa receptet IDE kattintva találjátok!

Most húsvét alkalmából túrós epres muffin pitéket készítettem a lisztből, húsvéti motívumokkal díszítve, hiszen a lisztből remek desszert is készülhet. nem csak reggeli péksütemény.

 

Hozzávalók a tésztához ( 12 darabhoz)

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 400 g totu ( nem paleo diétázóknak zsírszegény túró)
  • 1 tojás
  • ízlés szerint eritrit
  • ízlés szerint vaníliás eritrit
  • kevés reszelt citromhéj
  • 4 szem eper apróra vágva

Elkészítés:

A folyékony hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáöntjük a lisztet.  A tésztát összegyúrjuk, majd hűtőben 15 percig pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A totut vagy a zsírszegény túrót keverjük ízlés szerint az eritrittel, vaníliás eritrittel, egy tojással, és kevés reszelt citromhéjjal.

A tésztát gyúrjuk át bambuszrostliszttel megszórt deszkán. Ezután körülbelül 8 cm átmérőjű kör alakú szaggatóval szaggassunk 12 darabot. Ezeket én még úgy nagyítottam, hogy egyesével átnyújtottam. Belehelyeztem mindegyiket egy szilikonos muffin forma mélyedésébe, úgy hogy pereme is legyen. Mindegyiket megtöltöttem a túrós töltelékkel, és a tetejére tettem pár szemet az apróra vágott eperből. A maradék tésztából csíkokat vágtam, illetve húsvéti formákat, virágot, csibét és nyuszit szaggattam a tetejére. Mindegyik tetejére két csíkot és egy húsvéti formát tettem. A tetejét szilikonos ecset segítségével lekentem tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt porrá őrölt eritrittel tálaltam.

Tápérték 1 darabban:

kcal: 93.02

fehérje: 7.42 g

szénhidrát: 9.36 g

zsír: 2.87 g

 


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!