Fittdiéta

Paleo ferdinánd tekercs

A Paleolit Éléskamra keltes élmény lisztkeverékből már több ételt is készítettem. Ezeket IDE kattintva megtaláljátok! Most egy klasszikus reggeli, Ferdinánd tekercs készült. Ebben a receptben, kísérleteztem kicsit a tésztával, hogy kalória szegényebb legyen, így került bele a cukkinipüré. Én gyakran alkalmazom ezt, és a cukkinit egyáltalán nem érezni rajta, a tészta pedig könnyű és finom maradt most is.

Hozzávalók a tésztához (11 csigához):

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál vaníliás eritrit

Hozzávalók a tetejére:

  • 20 g kókuszkrém, cocomas
  • 1 teáskanál vaníliás eritrit

Elkészítés:

Első lépésként elkészítjük a cukkini pürét. A cukkinit megpucoljuk, reszelőn lereszeljük, majd aprítógépbe tesszük, vagy bot mixerrel pürésítjük. Ezután a tészta folyékony hozzávalóit csomómentesre összekeverjük, majd hozzáöntjük a lisztet.  A tésztát összegyúrjuk, majd hűtőben 15 percig pihentetjük. Ezután bambuszrost liszttel megszórt deszkán téglalap alakra nyújtjuk a tésztát. Szilikonos ecset segítségével megkenjük kókuszolajjal, és megszórjuk vaníliás eritrittel. A rövidebb oldalánál fogva szorosan feltekerjük, mint a palacsintát. Én 11 darabra vágtam, körülbelül 1,5-2 cm vastagra. Szorosan egymás mellé pakoltam, egy szilikonos tepsibe. Ez lehet akár egy tortaforma is. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütöttem. Közben a kókusztejszínt (cocomast) kikevertem a vanílilás eritrittel. Majd kivettem a sütőből a csigákat, megkentem a tetejét a vaníliás kókusztejszínnel, és visszatettem a sütőbe még 10 percig sülni.

Tápérték 1 darabban:

kcal: 59.11

fehérje: 1.75

szénhidrát: 8.52

zsír: 1.99

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!