Fittdiéta

Paleo cheddar sajtos pizzás kiflik

A kiflik egy kenyér recept alapján készültek, amit el is készítettem még a húsvéti asztalra. A kenyér recept Szafi oldalán megtalálható, ITT. Most kifliket készítettem belőle, amit feldobtam egy kis paradicsom pürével és cheddar sajttal. Magában is nagyon finom, de olyan nagyra nőttek a sütőben, hogy szendvicsként is megállják a helyüket.

Hozzávalók 12 darab kiflihez:

  • 80 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék 
  • 15 g Szafi Fitt bambuszrostliszt
  • 25 g Szafi Fitt kókusztejpor 
  • 45 g tojásfehérjepor 
  • 4 g  szódabikarbóna 
  • 3 g  himalaya só 
  • 3 g  hagymagranulátum  
  • 20 g almaecet 
  • 300 g szoba hőmérsékletű víz
  • Szafi Fitt bambuszrostliszt a gyúráshoz 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 50 g cukormentes ketchup ( vagy cukormentes paradicsompüré)
  • oregánó, bazsalikom

Hozzávalók a tetejére:

  • kevés tojás a lekenéshez
  • 60 g cheddar sajt

Elkészítés:

Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 5 percig. Ezután bambuszrostliszttel megszórt felületen gyúrjuk át, és osszuk 3 részre. Mindegyiket nyújtsuk ki kör alakúra, és kenjük meg ketchuppal és szórjuk meg fűszerekkel. Vágjuk négy részre a kört, és a nagyobbik oldalán fogva tekerjük fel, kifliket formázva. A másik két adag tésztával is ugyanígy járunk el, így összesen 12 darab kiflit kapunk. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le tojással egy szilikonos ecset segítségével, és szórjuk meg a sajttal. Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 15 percig, majd 180 fokon további 20 percig süssük.

Tápérték 1 darabban:

kcal:53.32

fehérje: 4.52 g

szénhidrát: 2.09 g

zsír: 2.44 g

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!