Fittdiéta

Gluténmentes epres-túrós palacsinta lepény

Az ételek elkészítése során elég sokat kísérletezem, főleg hétvégén. Így nálam is előfordul, hogy nem minden úgy sikerül ahogy én terveztem. Ilyenkor vagy újratervezés vagy rosszabb esetben újrakezdés jön. Ebben az esetben az első eset történt. Palacsinta toronynak indult, de nem lett elég nagy, és nem lett szép a formája. Párat már kisütöttem, mikor rájöttem, hogy ez így nem jó. Ezekből a palacsintákból került a végén a szív és virág kiszúróval a palacsinta a krém tetejére. A maradék tésztámból, pedig egy kisebb serpenyőben sütöttem egy nagy “lepényt”. Ha nincs ez a malőr, ebből az adagból két nagyon tudtam volna sütni.

Hozzávalók 2 lepényhez:

  • 15 g zabpehely ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
  • 10 g Szafi Reform CH csökkentő lisztkeverék
  • 50 g tojásfehérje
  • 5 fehérjepor ( Biotech USA Iso Whey Zero cookies and cream ízesítést használtam)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 dl víz

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 200 g zsírszegény túró
  • 4 evőkanál házi cukormentes eperlekvár ( házi eperlekvár recept ITT)
  • 100 g zsírszegény natúr joghurt
  • ízlés szerint eritrit és vaníliás eritrit

Hozzávalók a tetejére ( 2 adaghoz):

  • 4 szem eper
  • 100 g meggy
  • 4 kocka paleo étcsokoládé

Egyéb hozzávalók 2 adaghoz ( elhagyható):

  •  2 kk. virágpor
  • 2 kk. kendermag
  • 2 tk. szárított tőzegáfonya
  • 2 tk. kókuszchips
  • Waldenfarm eper öntet

Elkészítés:

A palacsinta tészta hozzávalóit keverjük ki csomómentesre. Ha nem elég édes a fehérjeportól adhatunk hozzá eritritet vagy vanília aromát. ( én ezeket most elhagytam) Egy kisebb méretű palacsinta sütőt kókuszolajjal kikentem, és közepes lángon kisütöttem a palacsintákat. (Két darab kijön belőle, én elrontottam, mert mini palacsintákat akartam sütni, így azokat kiszúrtam szív és virág alakúra, ami a tetejére került.)

A töltelékhez kikeverjük a túrót a natúr joghurtot és ízlés szerint ízesítjük eritrittel vagy vaníliás eritrittel. A töltelék tetejére rátettem a palacsintából kiszúrt formáimat. Díszítettem eperrel, meggyel, apróra tört étcsokoládéval. Végül megszórtam virágporral, kendermaggal, tőzegáfonyával, kókuszchipssel, és leöntöttem eper öntettel.

Tápérték 1 adag lepényben, töltelékkel, díszítéssel: ( a tetején lévő kiszúrt palacsinták nincsenek beleszámolva)

kcal: 227.81

fehérje: 21.6

szénhidrát: 27.43

zsír: 5.44

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!