Fittdiéta

Kakaós granola házilag

Készítettem már granolát, ami nem kakaós volt, de szintén nagyon finom. Receptet IDE kattintva találtok. A granolánk ízlés szerint bővíthető,  bármilyen magot lehet bele tenni, vagy tehetünk bele cukormentes étcsokoládét, kókuszchipset, kakaóbab töretet, és bármilyen aszalt gyümölcsöt. Természetesen a magok, gyümölcsök mennyisége is ízlés szerint változtatható.

A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:

Hozzávalók:

* az Ataisz termékek glutént tartalmaznak!

  • 150 g zabpehely (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)  ( zabpehely ITT)
  • 50 g dió
  • 40 g bokormogyoró 
  • 20 g mandula
  • 20 g szeletelt mandula ( szeletelt mandula ITT)  ( gluténérzékenyek használjanak garantáltan gluténmentes terméket)
  • 40 g kesudió
  • 20 g chia mag ( chia mag ITT) ( gluténérzékenyek használjanak garantáltan gluténmentes terméket)
  • 25 g kókuszolaj
  • 5 g zsírszegény holland kakaópor
  • 30 g eritrit (eritrit ITT)
  • 1 evőkanál vaníliás eritrit 
  • 20 g kókuszreszelék
  • 50 g mazsola
  • 40 g vörös áfonya
  • 40 g aszalt meggy

Elkészítés:

A zabpelyhet, a diót, mogyorót,mandulát, szeletelt mandulát,  kesudiót chia magot, kókuszolajat, eritritet, vaníliás eritritet, kakaóport összekeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belenyomkodjuk a magos zabot. Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük. Utána hagyjuk kihűlni, és darabokra szedjük. Belekeverjük az aszalt gyümölcsöket, a kókuszreszeléket,majd egy üvegbe zárjuk.

Tápérték 100 grammban:

   kcal: 449.12

   fehérje: 11.78 g

   szénhidrát: 42.21 g

   zsír: 27.27 g

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!