Fittdiéta

Sült csirkecomb vele sült zöldségekkel

A hétvégén egy egyszerű, gyors, könnyű ebédre vágytam. Ez a főétel körülbelül 15 perc előkészületet vesz el a hétvégénkből. A zöldségekhez kipróbáltam a Ataisz zöldfűszersó fűszer keverékét, ami nagyon jól illet a zöldség köretemhez. A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be: Hozzávalók 6 adaghoz: 900 g felső csirkecomb (6 darab) 4 darab sárgarépa 2 petrezselyem… Tovább »

Light paleo marha húspogácsás hamburger édesburgonyával

Ezt a hamburgert már többször elkészítettem. Az eredeti recept Szafi oldalán található. Készült már lazaccal is, fishburger, illetve pulykafasírttal is. Most sovány marhahús pogácsákat készítettem, aminek alacsony a zsírtartalma, így tökéletesen beilleszthető a diétába. A hambikhoz cukormentes ketchup, lollo zöld saláta, sütőben sült édesburgonya, és bébirépa került.  A hozzávalókat a Fittmarket Shopban szerzem be! Hamburger… Tovább »

Babropogós édesburgonyával és friss salátával

Van ami nem változott… az életem most is rohanásból áll. Minden egyes nap versenyt futok az idővel. Az Ataisz gondol, a kezdő, vagy időhiányban szenvedő háziasszonyokra. Bár a főzés az egyik ( a másik az edzés), amire mindig szakítok időt, kíváncsian próbáltam ki a vega fasírtport, és a véleményem az, hogy ISTENI! Egy apró megjegyzés,… Tovább »

Sült lazac spenótágyon, édesburgonyával

A friss spenót mostanában az egyik kedvenc zöldségemmé vált. A lazacot, édesburgonyát mindig is imádtam, így hát gyakran párosítom ezeket az ételeket, hiszen egészséges, könnyű, és gyorsan elkészül. Hozzávalók 2 adaghoz: 200 g friss spenót 2 gerezd fokhagyma só, bors, szerecsendió 4 evőkanál rizs főzőtejszín ( vagy más növényi tejszín) kevés kókuszolaj a sütéshez 2… Tovább »

Garnéla rák fokhagymás spenót ágyon édesburgonyával

Már szerintem legalább két hónapja tervezem, hogy veszek rákot, és készítek belőle valamit. Kicsit komolyabb terveim voltak vele, de már nagyon éhes voltam, így valami gyorsan összedobható ebédet szerettem volna. A két kedvenc egészséges alapanyagomat párosítottam hozzá, édesburgonyát és spenótot. Hozzávalók 2 adaghoz: 225 g gyorsfagyasztott garnéla rák ( Lidl-ben vettem) himalájai só citrom paleo… Tovább »

Szárított paradicsommal tűzdelt, spenóttal egybesütött csirkemell

Tipikus példája ez az étel annak, hogy rohanok, és 10 perc alatt kellene valami egészséges ételt készíteni, abból ami otthon van, hogy boltba se kelljen menni. Most ez sikeredett belőle, azért osztom meg ezeket a recepteket is, mert sokszor olvasom, hogy hogyan lehetne a már-már unalmassá vált csirkemellet, gyorsan, kevés alapanyagból kicsit feldobni. Hozzávalók 3… Tovább »

Diétás ünnepi fogás-Lazac tejszínes citromos mártással és párolt zöldségekkel

Ha nem kívánjuk a nehéz ételeket az ünnepekkor, akkor ezt érdemes kipróbálni. Persze bármikor, hiszen a lazac nagyon finom és egészséges. Valamint újabb felfedezést tettem, és megállapítottam, hogy a brokkolit meglehet enni, sőtt kifejezetten finom volt! Ne féljetek új ételeket kirpóbálni, saját magamon tapasztalom, hogy mennnyit tud változni az ember ízlése. Hozzávalók 2 főre: 2… Tovább »

Bundázott gomba édesburgonyával és salátával

Már régebben készítettem ezt a receptet, de várt a sorára, hogy meg is osszam Veletek. Ma pont ez volt az ebédem, így gondoltam itt az ideje, hogy Ti is lássátok. A recept  Szafi receptje alapján készült. Kivételesen ez egy olyan recept, amit többször elkészítettem már, mert a gombát nagyon szeretem, és néha szeretek húsmentes napokat beiktatni…. Tovább »

Tofugolyók salátával édesburgonyával

Többször említettem már, nem vagyok annak híve, hogy mindennap húst fogyasszunk, bár nem okozna problémát. Mégis szeretek húsmentes napokat beiktatni. Ennek egyik tökéletes módja a tofu. Most fasírt jellegű golyók készültek, egy kis kínai ízvilágban.  Hozzávalók: ( kb 20 golyóhoz) 360 g füstölt tofu ( Lidliben vettem, 2 csomag) 1 fej vöröshagyma csipet só 1… Tovább »

Lazac narancsos mangó mártásban édesburgonyával

Imádom a lazacot, bármikor bármennyit. Viszont valamiért mostanában nem készítettem. Most pótoltam, és annyira jól esett, szerintem két hétig lazac lesz ebédre. Ezzel a narancsos mangós mártással pedig igazán hűsítő és nyári fogás lett. Az édesburgonya pedig mindig nyerő köret nálam. Hozzávalók a lazacoz (3 adaghoz) : – 3 szelet lazac – só – bors… Tovább »

Csirke saslik édesburgonyával salátával

Hozzávalók a saslikhoz: – 450 g csirkemell filé – 20 darab koktél paradicsom – 1 fej lilahagyma – só, bors – paleo grillcsirke fűszerkeverék Hozzávalók a krumpli körethez: – 1 nagy édesburgonya – só, színes bors, rozmaring, kakukkfű – fokhagyma granulátum – szerecsendió Hozzávalók a saláta körethez: – 1 adag zöld saláta ( Eisberg fitness… Tovább »

Paradicsommal padlizsánnal egybesült csirkemell

Hozzávalók 2 adaghoz: – 4 szelet csirkemell – 8 szelet light szeletelt mozzarella sajt – 150 g paradicsom – 150 g padlizsán – 200 g édesburgonya – só, bors, kakukkfű, rozmaring, fokhagymapor – paleo csirke fűszersó Elkészítés: A csirkemell szeleteket megmossuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a csirke fűszersóval. Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük és előmelegített… Tovább »

Töltött gomba

Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető gombás étel. Nagyon jó lehet vacsorára egy kis salátával, vagy egy könnyű ebédre valamilyen körettel. Én ebédre ettem édesburgonyával. Hozzávalók: – 6 db nagy fej gomba – 9 db koktélparadicsom – 1 csomag light mozzarella golyó – só – bors – bazsalikom Elkészítés: A gombákat megmossuk, kitörjük a csonkját…. Tovább »

Fishburger light paleo buciban édesburgonyával

Először a Petra’z étteremben ettem fishburgert, amiben lazac volt. Mikor Szafi oldalára felkerült a light paleo hamburger zsemle, tudtam, hogy mi lesz a következő, amit el kell készíteni. Hamburger hozzávalók: – 50 g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!) – 30 g Szafi Fitt sütőliszt (sütőliszt ITT!) – 1 tojás   – 3 tojásfehérje … Tovább »

Paradicsomos sült csirkecomb

Hozzávalók: – 4 db alsó vagy felső csirkecomb – só, bors – 2 db paradicsom – 4 db koktélparadicsom – 1 gerezd fokhagyma – 200 ml paradicsompüré – babérlevél – rozmaring – Dia-wellness liszt ( vagy más szénhidrát csökkentett vagy gluténmentes liszt) – olívaolaj Elkészítés: A csirkecombokat mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk, és hempergessük meg… Tovább »

Batáta avagy édesburgonya fánk

Itt a farsang, itt a fánk szezon. Ne féljünk valami újat is kipróbálni, az egyik legfinomabb fánk, amit valaha kóstoltam. Elkészíthetitek sütőtökkel is, isteni finom úgy is. Receptet IDE kattintva találjátok! Hozzávalók: 300 g édesburgonya ( főzve) 300 g Dia Wellness szénhidrát csökkentett liszt ( Dia-Wellness liszt ITT) 1 tojás 30 g eritrit (eritrit ITT) 20 g… Tovább »

Kacsamell édesburgonya krokettel, és meggymártással

Hozzávalók a kacsamellhez: – 4 szelet kacsamell – rozmaring – fokhagyma – só, szinesbors Hozzávalók az édesburgonya kroketthez – 2 db édesburgonya – 10 dkg reszelt parmezánsajt – só , szinesbors – 1 tojás – szerecsendió, rozmaring, kakukkfű, fokhagyma granulátum – zabliszt – zabkorpa a panírozáshoz – kókuszolaj a sütéshez Hozzávalók a meggymártáshoz: – 10… Tovább »

Tojással töltött csirkecomb felfújt édesburgonyával

Hozzávalók 12 csirkecombhoz: – csirkecomb – kakukkfű – só, bors – 7 tojás – reszelt parmezánsajt – mandulatej Hozzávalók édesburgonyához: – édesburgonya – szinesbors, só – fokhagymakrém – kakukkfű, rozmaring – szerecsendió Elkészítés: 5 db tojást keményre főzünk, majd krumplinyomóval átpaszírozzuk. Hozzáadunk még egy nyers tojást, sózzuk, borsozzuk. Kikeverjük, majd betöltjük a combok bőre alá…. Tovább »

Édesburgonya gnocchi tejszínes lazaccal

Gnocchi hozzávalók:– 200 g édesburgonya– 1 tojás– kb. 170 g zabpehelyliszt– só– bors– őrölt szerecsendió– őrölt szegfűszeg Mártás hozzávalók:– 15-20 dkg grillezett lazac– vörös hagyma– só– bors– bazsalikom– 1 cocomas– kevés kókuszolaj– reszelt parmezán ízlés szerint Eredeti recept: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/ ElkészítésA lazacot sóztam, borsoztam és a sütőben grill alatt pirosra sütöttem. Az édesburgonyát megpucoltam, nagyobb darabokba vágtam és… Tovább »

Grillezett lazac édesburgonyával

Hozzávalók: -3 szelet lazac – 1 db nagyobb édesburgonya – só bors – színesbors – rozmaring – provencei fűszerkverék – kókuszzsír Elkészítés: A lazac szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, sózom borsozom ( nálam színesbors volt). Eután megszóróm rozmaringgal. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm. Az édesburgonyát megpucolom, felkarikázom, de lehet kockára is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!