Fittdiéta

Egészben sült pisztráng friss salátával

Ebben az igazi nyári időben pont egy ilyen könnyű ebédet kívánok csak. A hal bármikor jöhet, így most pisztráng készült, amihez Ataisz vegán zöldfűszersót használtam, és a megunhatatlan salátámmal fogyasztottam. Vacsorára is tökéletesen beilleszthető. A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be: Hozzávalók 1 adaghoz: 1 egész pisztráng himalájai só Ataisz vegán zöldfűszersó  1 gerezd fokhagyma… Tovább »

Tilápia párolt brokkolival

Mit ehetek vacsorára?- kérdezik sokszor tőlem. Például ez az étel tökéletes vacsora lehet, ezért írom le, hogy készítettem pontosan, nem azért mert annyira sok kreativitást igényel az elkészítése. Nekem ez most ebéd , vagy inkább 3. étkezés volt, és kevés volt az időm, de max 20 perc elkészíteni. A hozzávalókat a Fittmarket Shopban szerzem be!… Tovább »

Sült lazac spenótágyon, édesburgonyával

A friss spenót mostanában az egyik kedvenc zöldségemmé vált. A lazacot, édesburgonyát mindig is imádtam, így hát gyakran párosítom ezeket az ételeket, hiszen egészséges, könnyű, és gyorsan elkészül. Hozzávalók 2 adaghoz: 200 g friss spenót 2 gerezd fokhagyma só, bors, szerecsendió 4 evőkanál rizs főzőtejszín ( vagy más növényi tejszín) kevés kókuszolaj a sütéshez 2… Tovább »

Diétás ünnepi fogás-Lazac tejszínes citromos mártással és párolt zöldségekkel

Ha nem kívánjuk a nehéz ételeket az ünnepekkor, akkor ezt érdemes kipróbálni. Persze bármikor, hiszen a lazac nagyon finom és egészséges. Valamint újabb felfedezést tettem, és megállapítottam, hogy a brokkolit meglehet enni, sőtt kifejezetten finom volt! Ne féljetek új ételeket kirpóbálni, saját magamon tapasztalom, hogy mennnyit tud változni az ember ízlése. Hozzávalók 2 főre: 2… Tovább »

Spenótos szénhidrátmentes paleo tészta tilápiával

Imádom ezt a tésztáját Szafinak, aminek az eredeti receptjét ITT megtaláljátok. Én is elkészítettem már, akkor bolognai ragu készült hozzá, amit ITT találtok. Most egy kicsit turbóztam rajta, ugyanis, bár mindig friss spenótot veszek, a fagyasztómban találtam egy fagyasztott spenót pürét, amit szerettem volna felhasználni. Spenótos tésztát már készítettem, ami száraz tészta volt, akkor lazacot… Tovább »

Tilápia fasírt

Tilápia újragondolva, újhagymás fasírt készült belőle, kevés zsíradékon kisütve. Hozzávalók 18-20 darabhoz: – 350 g tilápia – 2 szál újhagyma – 2 ek dijoni mustár – 1 tojás – 1 vöröshagyma – pár csepp citromlé – só, bors – 4 ek zabliszt – olívaolaj a sütéshez Elkészítés: A tilápiát miután kiolvasztottam apró kockákra vágom, az… Tovább »

Spenótos quinoa tészta

A spenót származásáról, és élettani hatásáról, ITT olvashattok. Most egy szuper tésztás étel készült belőle, ami önmagában esetleg egy kis parmezánnal a tetején szuper étel lehet, de én most egy szelet lazaccal tálaltam. Nemrég kezdtem el használni a quinoa tésztát, amit ugyanúgy tudsz használni mint egy hagyományos tésztát! AZONBAN, számos előnye van a hagyományos tésztákkal… Tovább »

Lazac narancsos mangó mártásban édesburgonyával

Imádom a lazacot, bármikor bármennyit. Viszont valamiért mostanában nem készítettem. Most pótoltam, és annyira jól esett, szerintem két hétig lazac lesz ebédre. Ezzel a narancsos mangós mártással pedig igazán hűsítő és nyári fogás lett. Az édesburgonya pedig mindig nyerő köret nálam. Hozzávalók a lazacoz (3 adaghoz) : – 3 szelet lazac – só – bors… Tovább »

Tilápia friss salátával

A receptet csak azért írom le, hátha valakinek ötletet adok ezzel egy egészséges ebédhez, vacsorához, de igazából nagyon egyszerű az egész. Nálam mostanában rendszeresen szerepel az étlapon valamelyik étkezésnél. Egy étkezésre két szelet halat szoktam enni. A saláta mennyisége nekem kb. 3-4 étkezésre elegendő. Hozzávalók a halhoz: ( 1 adag) – 2 szelet tilápia –… Tovább »

Túró tonhal fasírt

Ez a fasírt nagyon gyorsan elkészül, és tökéletes vacsora lehet egy kis salátával. Hozzávalók 9 darabhoz: – 300 g zsírszegény túró – 1 doboz tonhal konzerv natúr lében – só, bors – fokhagymakrém – paleo fasírt fűszerkeverék – 1 tojás – 20 g zabliszt Elkészítés: A túrót villával összetörjük, és minden hozzávalót összekeverünk.Kicsit hagyjuk állni,… Tovább »

Fishburger light paleo buciban édesburgonyával

Először a Petra’z étteremben ettem fishburgert, amiben lazac volt. Mikor Szafi oldalára felkerült a light paleo hamburger zsemle, tudtam, hogy mi lesz a következő, amit el kell készíteni. Hamburger hozzávalók: – 50 g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!) – 30 g Szafi Fitt sütőliszt (sütőliszt ITT!) – 1 tojás   – 3 tojásfehérje … Tovább »

Édesburgonya gnocchi tejszínes lazaccal

Gnocchi hozzávalók:– 200 g édesburgonya– 1 tojás– kb. 170 g zabpehelyliszt– só– bors– őrölt szerecsendió– őrölt szegfűszeg Mártás hozzávalók:– 15-20 dkg grillezett lazac– vörös hagyma– só– bors– bazsalikom– 1 cocomas– kevés kókuszolaj– reszelt parmezán ízlés szerint Eredeti recept: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/ ElkészítésA lazacot sóztam, borsoztam és a sütőben grill alatt pirosra sütöttem. Az édesburgonyát megpucoltam, nagyobb darabokba vágtam és… Tovább »

Grillezett lazac édesburgonyával

Hozzávalók: -3 szelet lazac – 1 db nagyobb édesburgonya – só bors – színesbors – rozmaring – provencei fűszerkverék – kókuszzsír Elkészítés: A lazac szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, sózom borsozom ( nálam színesbors volt). Eután megszóróm rozmaringgal. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm. Az édesburgonyát megpucolom, felkarikázom, de lehet kockára is… Tovább »

Lazacburger

Hozzávalók: – 100-150 g lazac – 1 db tojás – fél vöröshagyma – zabliszt – só bors ízlés szerint – mustár Elkészítés: A lazacot és a hagymát kis darabokra vágtam és a többi hozzávalóval egységes masszává kevertem. A zablisztből annyit tettem bele amitől összeállt. Hagytam állni 1 órát hogy a zab megszívja magát. Szilikonos sütőpapírral… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!