Fittdiéta

Paleo Sacher muffin az ünnepekre

A süti még nyáron, Apukám szülinapjára készült, mikor megkezdődött a két hetes konyha felújítás, így nem lettek túl fotogének, de az íze… Apukám nem rajong ezért az életmódért, de ezt még Ő is nagyon elismerően dicsérte. Karácsonyra is tökéletes desszert lehet. A sacher tortát annyira nem szerettem, viszont fagyiban pár éve az egyik kedvencem lett… Tovább »

Házi meggylekvár cukormentesen

Igazából az eperlekvár receptje alapján készült ez is, annyi különbséggel, hogy ebbe nem került dzsemfix. Az állaga így is tökéletes lett, és amilyen ütemben fogy, nem kell azon gondolkozni, hogy fél éve múlva még jó lesz-e, mert hűlt helye se lesz addigra. Hozzávalók 7-8 kis üveghez: – 2 kg tisztított,magozott meggy   – 40 dkg… Tovább »

Házi eperlekvár

Tavaly a barackszezonban Anyukám csak az én kedvemért készített olyan baracklekvárt, ami fehér cukor helyett xilittel készült. Télen nagyon jól jött akár süteménybe, akár palacsintába, vagy a reggeli gofrihoz. Még a tavaszi gyümölcs szezon előtt hangoztattam, hogy idén, ahogy jönnek a gyümölcsök, mi úgy készítjük a lekvárt mindenféle gyümölcsből. Hát íme a tavasz/ nyár első… Tovább »

Rákóczi túrós diétásan

Most készítettem először Rákóczi túróst, de annak se tudom az idejét mikor ettem utoljára. Valahogy mindig kimaradt. A húsvétot szülőknél töltöttem, így gondoltam itt az ideje elkészíteni. Féltem tőle, mivel nagyon könnyű ezt a sütit elrontani.  A recept Lajos Mari receptje alapján készült, és Moha Konyha oldalán találtam, meg, hogy hogyan kell villany sütőben tökéletesre… Tovább »

Paszternák morzsás lekváros nudli

Paszternákból már több olyan receptet készítettem, amit hagyományos burgonyából készülne. Ilyen volt például a  paszternák pogácsa, krumplis pogácsa helyett. Most pedig nudli készült belőle, morzsával, cukormentes lekvárral. Hozzávalók 1 adaghoz: – 100 g paszternák – 25 g kókuszliszt – 2 g útifűmaghéj – 25 g Szafi fitt süteményliszt – 15 g zabkorpa – 15 g eritrit… Tovább »

Házi narancslekvár

Hozzávalók: – 9 db narancs – fahéj – szegfűszeg – gyömbér – 12 evőkanál eritrit – pektin Elkészítés: A narancsokat alaposan megmossuk, és kb. 4 evőkanál reszelt narancshéjat a lábasba teszünk. A narancsokat félbe vágjuk, és kikanalazzuk, majd én még kézi narancs facsaróval kiszedtem a többit. Arra viszont nagyon kell ügyelni, hogy a narancs fehér… Tovább »

Fánk sütőben sütve

Hozzávalók: – 25 dkg Dia- Wellness liszt – 2 dkg élesztő – 2 dl tej – 4 dkg eritrit – 3 dkg kókuszolaj – csipet só – 2 tojássárgája – xilites sárgabaraclekvár – porrá őrölt eritrit Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos mandulatejben egy kevés eritrittel felfuttatjuk. A többi hozzávalót elkeverjük és hozzáöntjük a felfuttatott… Tovább »

Diétás gofri

Hozzávalók: – 80 g Szafi Fitt süteményliszt – 45 g Zabliszt – 3 tojás – 1,5 dl víz – 1 evőkanál zsírszegény kakaópor ( opcionális) Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, és a kókuszzsírral kikent gofrisütőbe kanalazzuk a felét. A maradék tésztába belekevertem a kakaóport. Majd készre sütjük. Nekem ebből a mennyiségből 4 db gofri lett.... Tovább »

Diétás Szaloncukor több ízben 2.

1. Mákos aszalt meggyes szaloncukor: ( 20-25 darabhoz) Hozzávalók: – 20 dkg darált mandula – 10 dkg darált mák – 10 dkg aszalt meggy / vörösáfonya – 20 dkg porrá őrölt eritrit – 5 dkg cukormentes étcsoki ( a bevonáshoz kell) – 2 evőkanál kókuszzsír ( a bevonáshoz kell) Elkészítés:  A darált mandulát keverjük el… Tovább »

Paleo zserbó

Hozzávalók a tésztához: – 240 g Szafi Fitt nyújtható édes kelt tészta helyettesítő lisztkeverék (kelt tészta helyettesítő liszt ITT!) -60 g Szafi Fitt kókuszolaj (kókuszolaj ITT!) ( legyen meleg) – 6 db tojás ( legyen szoba hőmérsékletű) – 1 vanília rúd kikapart belseje – 1 teáskanál eritrit – 1 tk. reszelt citromhéj  Elkészítés:   Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd… Tovább »

Zablisztes zserbó muffin

Hozzávalók 12 darab muffinhoz: – 15 dkg kókuszolaj ( kókuszolaj ITT)– 10 dkg eritrit (eritrit ITT)– 1 evőkanál vaníliás eritrit (eritrit ITT)– 2 db tojás– 15 dkg zabliszt (zabpehelyliszt ITT)– 1 csomag sütőpor (foszfátmentes sütőpor ITT)– 15 dkg darált dió– 1 dl cukormentes mandulatej (mandulatej ITT)– 3 evőkanál cukormentes házi sárgabaracklekvár  ( recept ITT) vagy ( cukormentes lekvár ITT)– 12 teáskanál cukormentes… Tovább »

Morzsa pite diós töltelékkel

Hozzávalók tésztához: – 300 g Szafi Fitt paleo süteményliszt – 65 g kókuszolaj – 1,7 dl víz Hozzávalók töltelékhez: – 2 tojásfehérje – 8 dkg por eritrit – 3 púpos evőkanál xilites sárgabaracklekvár – 15 dkg darált dió Tészta eredeti receptje itt: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/09/vegan-es-paleo-dietas-almaspite-recept.html Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3-át egy közepes méretű tepsi aljára simítjuk, erre… Tovább »

Mandulás lekváros linzer

A linzer szerintem az egyik legjobb apró süti, mert mindenki szereti, és fém dobozban sokáig eláll. Ráadásul sok féle képen elkészíthető. Bátran próbáljátok ki más gyümölcslekvárral is! Hozzávalók (20 darabhoz): – 100 g darált mandula – 50 g zabliszt ( zabpehelyliszt ITT) – 50 g Dia- wellness sütőliszt ( Dia-Wellness liszt ITT) – 1 kávéskanál… Tovább »

Diós kosárka diétásan

Imádom a diós, imádom a lekváros süteményeket. Igazi, örök klasszikus sütemény, ami így elkészítve egy kicsit alakbarát verzió, a hagyományoshoz képest. A recept sajnos még kezdő koromban került fel, így nem tudom, hogy ebből hány darab lesz. Ha legközelebb elkészítem, akkor módosítok rajta! Addig is készítsétek el, mert nálam a zserbóval vetekszik ez a sütemény…. Tovább »

Paleo Piskótatekercs

Hozzávalók: -120 g Szafi fitt süteményliszt – 4 tojás – 1 dl víz Elkészítés: Válasszunk külön 4 M-es tojást. A sárgáját adjuk a Szafi Fitt paleo süteményliszthez, a fehérjét pedig verjük fel habbá. Ezután a lisztet, a tojássárgáját és a vizet dolgozzuk sűrű krémmé robotgéppel.Végül óvatosan keverjük hozzá a felvert tojások habját. Öntsük ki sütőpapírral bélelt tepsibe,… Tovább »

Kókuszos kocka vaníliasodóval vagy lekvárral

Hozzávalók:-50 g kókuszreszelék-70 g kókuszliszt-1 csapott teáskanál konjac liszt-késhegynyi szódabikarbóna– 40 g eritrit-3 tojás-4 evőkanál kókuszolaj-2,5 dl. víz Elkészítés: Külön összekeverjük a száraz és a nedves összetevőket, majd habverővel elegyítjük. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 190 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük. Hozzávalók a vaníliasodóhoz: – 5 dl kókusztej -4 dkg eritrit –… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!