Fittdiéta

Tészta a diétában?- Nocarb csirkés tészta

Az életmódváltásom előtt nagyon tésztás voltam. Ezeket el kellett hagynom, de ma már szerencsére nagyon változatosan helyettesíthető akár szénhidrát szegényen, vagy gluténmentesen , de aki paleo diétát folytat annak se kell lemondani semmiről. Ezekre kínál megoldást például a nocarb tészta termékei. További Nocarb termékekkel recepteket ITT találtok. A hozzávalókat a Fittmarket Shopban szerzem be! Hozzávalók… Tovább »

Kókusztejszínes laskagomba szélesmetélttel

Hozzávalók 3 adaghoz: 250 g laskagomba 50 ml cocomas (kókusztejszín) 50 ml víz himalájai só fokhagymapor tárkony 150 g quinoa széles metélt ( szárazon ennyi) sörélesztő pehely vagy parmezán sajt a tetejére Elkészítés: A tésztát a csomagoláson levő leírás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és félre tesszük. A gombát egy edénybe tesszük, felöntjük a… Tovább »

Tejszínes csirkés laskagombás quinoa tészta

Imádom a gombát, de eddig mindig csak csiperke gombával dolgoztam. Most a boltban szembe jött velem, akciós is volt, így úgy gondoltam, itt az ideje kipróbálni. Ha Te is szereted a gombát, itt az ideje a csiperke mellé beiktatni, mert valami isteni! Hozzávalók 4 kis adaghoz: 440 g csirkemell 200 g laskagomba 1 teáskanál dijoni… Tovább »

Rakott bolognai penne szénhidrát csökkentetten

Nálam nagyobb tésztaevő nem tudom, hogy létezett-e. Régen szinte minden vacsorára sajtos tejfölös tésztát ettem, és minden tésztát imádtam. Gyakorlatilag paradicsomos pennén, hozzá egy kis parmezánnal el tudtam volna élni. Igazából ez most sem változott, csak moderáltam magam. 😀 Már hetek óta tervezem, hogy készítek, hiszen a Dia wellness termékek segítségével néha megengedhetem, hogy engedek… Tovább »

Spenótos szénhidrátmentes paleo tészta tilápiával

Imádom ezt a tésztáját Szafinak, aminek az eredeti receptjét ITT megtaláljátok. Én is elkészítettem már, akkor bolognai ragu készült hozzá, amit ITT találtok. Most egy kicsit turbóztam rajta, ugyanis, bár mindig friss spenótot veszek, a fagyasztómban találtam egy fagyasztott spenót pürét, amit szerettem volna felhasználni. Spenótos tésztát már készítettem, ami száraz tészta volt, akkor lazacot… Tovább »

Spenótos quinoa tészta

A spenót származásáról, és élettani hatásáról, ITT olvashattok. Most egy szuper tésztás étel készült belőle, ami önmagában esetleg egy kis parmezánnal a tetején szuper étel lehet, de én most egy szelet lazaccal tálaltam. Nemrég kezdtem el használni a quinoa tésztát, amit ugyanúgy tudsz használni mint egy hagyományos tésztát! AZONBAN, számos előnye van a hagyományos tésztákkal… Tovább »

Gombás padlizsános quinoatészta

Most próbáltam először ezt a tésztát, és nagyon ízlett. Vettem azóta más fajtát is, biztos többet lesznek tészta receptek a blogon, mert tökéletesen beilleszthető az étrendbe. A quinoa előnyei: –  fogyaszthatják vegák, vegánok – gluténmentes – magas ásványi anyag tartalom ( magas a magnézium, kálcium, vas, kálium, cink, foszfor tartalma) – tartalmaz B, E, C… Tovább »

Csirkés gombás szénhidrát csökkentett penne

Régen igazi tészta evő voltam. Képes voltam paradicsomos tésztán, és sajtos tejfölös tésztán létezni hetekig. Nos az életmód váltással idővel szinte teljesen kiiktattam az étrendemből, viszont most újra egymásra találtunk. Persze nem a hagyományos fehér lisztes verzióval, hanem a Dia wellness szénhidrát csökkentett száraz tésztájával.Van fenn tejszínes csirkés penne receptem is, illetve tészta alternatívára több… Tovább »

Nocarb paradicsomos csirkés tészta

A nocarb széles metélt tésztát már használtam. Akkor túrós tészta készült belőle édesen. Most az angyalhaj tésztát használtam, amit paradicsomosan, csirkésen készítettem el. Hozzávalók:( 2 adag) – 300 g nocarb angyalhaj tészta – 280 g ( 2 db) paradicsom – 240 g csirkemell ( nyersen ennyi) – só, bors, kakukkfű, rozmaring, oregano – 30 g… Tovább »

Nocarb túrós tészta édesen

Elég szkeptikusan álltam ehhez a lében úszó, nyúlós valamihez, de kipróbáltam és nagyon finom. Hazudnék ha azt mondanám, hogy az olasz gasztronómiai élményeim törtek elő, de a tápértékét figyelembe véve, nagyon jó kis étel. Nálam most édes túrós verzió készült. Hozzávalók: – 250 g nocarb szélesmetélt – 250 g zsírszegény túró – 100 ml zsírszegény… Tovább »

Tejszínes csirkés penne

Hozzávalók (4 személy részére):1 kg csirkemell4 evőkanál olívaolaj2 gerezd fokhagymarozmaring, bazsalikom2 dl kókusztejszín5 dkg parmezánsó, bors Hozzávalók a tésztához2 gerezd fokhagyma1 csokor petrezselyem20 dkg Dia wellness szénhidrát csökkentett penne2 dkg kókuszolaj Elkészítés:A csirkemellet szeleteljük fel, de nem kell túl vékonyra.  Sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát, majd olívaolajon pirítsuk meg. A fokhagymát pucoljuk meg, daraboljuk fel…. Tovább »

Édesburgonya gnocchi tejszínes lazaccal

Gnocchi hozzávalók:– 200 g édesburgonya– 1 tojás– kb. 170 g zabpehelyliszt– só– bors– őrölt szerecsendió– őrölt szegfűszeg Mártás hozzávalók:– 15-20 dkg grillezett lazac– vörös hagyma– só– bors– bazsalikom– 1 cocomas– kevés kókuszolaj– reszelt parmezán ízlés szerint Eredeti recept: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/ ElkészítésA lazacot sóztam, borsoztam és a sütőben grill alatt pirosra sütöttem. Az édesburgonyát megpucoltam, nagyobb darabokba vágtam és… Tovább »

Paleo szénhidrátmentes bolognai

Hozzávalók tésztához: – 120 g kókusztej – 1 tojás – 3g só -25 g darált útifűmaghéj Elkészítés: A tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük a szilikonos zsírpapírra. Előmelegített sütőben 160 fokon 10 percig sütjük. A kisült tésztát… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!