Fittdiéta

Tavaszi epres- vaníliás zabkása reggelire

Annyira rég ettem már zabkását, de most eljött az ideje! Most fedeztem fel, hogy létezik vaníliás mandulatej, ami magában is nagyon finom, most pedig epres vaníliás zabkása készült belőle, ami méltó megkoronázása, a tavaszi napsütésnek. Még több zabkása receptért kattints IDE!   A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:   Hozzávalók 1 adaghoz: 20 g zabpehely (… Tovább »

Húsvéti répatortás zabkása reggelire

Közeleg a húsvét, amikor elengedhetetlen, hogy ne kerüljön az asztalra répatorta valamilyen formában. Én most ezzel a répatortás zabkásával hangolódok az ünnepekre. Még több zabkása receptért kattints IDE! A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be: Hozzávalók: 15 g zabpehely  ( zabpehelyből az Ataisz termékeit használtam) 40 g sárgarépa 10 g Biotech Iso Whey Zero mogyorós… Tovább »

Epres-kókuszos zabkása

Itt a tavasz, így a zabkásám is a tavasz jegyében készült. Mi mással ízesíteném, mint az egyik kedvenc gyümölcsömmel, eperrel! Még több zabkása receptért kattints IDE!   A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be: Hozzávalók: 15 g zabpehely ( zabpehelyből az Ataisz termékeit használtam) 5 g kókuszos fehérjepor ( Biotech Iso Whey Zero-t használtam) 5 g… Tovább »

Zabkása felfújt

Valahogy a klasszikus zabkásás reggelik mostanában háttérbe szorultak. Ennek egyik oka a palacsinta imádatom volt, mostanában pedig sütőben sült gofrikkal indítom a napot, mindig valamilyen újítással. A legtöbbször almás gofri van, és a liszteket variálom. Az alma most se maradt el, viszont visszatért a zabkása, amit most sütőben sütöttem, a vadi új szerzeményeimben, ezekben a… Tovább »

Cukkinis cookies and cream zabkása reggelire

Ha zabkása a reggelim, szinte minden reggel variálom, hogy egy kicsit más legyen. Többféle variációt találtok a blogomon, például cukkinis fehérjés zabkása , vagy a kókuszos cukkini reggeli, vagy a toffifee ízvilágú cukkini gríz receptem. Hozzávalók 1 adaghoz: 15 g zabpehely ( gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely) 60 g cukkinipüré 10 g Biotech Iso Whey Zero cookies and… Tovább »

Újabb zabkása variáció- útifűmaghéjjal

Ha egyszer rákapok egy reggelire napokig képes vagyok ugyanazt enni. Most is így történt, az egyik csokis- mogyorós, a másik kókuszos ízvilágú zabkása lett, illetve más gyümölcsökkel fogyasztottam. Mindkettő hozzávalóit megtaláljátok a receptben. Hozzávalók 1 adaghoz: 15 g zabpehely (gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely) 5 g Biotech Usa Iso Whey Zero ( 1. képen mogyorós ízű, 2…. Tovább »

Kókuszos zabkása reggelire

Újabb reggel, újabb zabkása, szerintem ez az étel a végtelenségig variálható. És ha már az idő pocsék, legalább induljon jól a reggel egy finom reggelivel. További zabkása receptjeimért KATTINTSATOK IDE! Hozzávalók: 25 g zabpehely ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet) 5 g Biotech Usa Iso whey zero kókuszos ízű 10 g Szafi Fitt kókuszos tejbegríz alap… Tovább »

Cukkinis- fehérjés zabkása

Most ismét rám tört a zabkása láz, és minden reggel azon vagyok, hogy újabb félét készítsek, ha mást nem kinézetre legalább. Az alapja mostanában ugyanaz, és a feltéttel, illetve annak díszítésével variálok. Itt most minden hozzávalót igyekeztem felsorolni, amiket mostanában rátettem. Természetes nem szokott mindenből kerülni rá. Általában egy vagy két fajta gyümölcsöt szoktam rátenni…. Tovább »

Paleo csoki pudingos fehérjés zabkása

Olyan rég ettem már zabkásást, de most nagyon hiányzott. Mivel reggelek azzal telnek, hogy már gőzerővel sütöm a karácsonyi süteményeket ( igen , hajnalban és késő este, mert ekkor van rá időm), ezért valami gyorsan összedobható reggeli kell. Természetesen a zabkása elkészítésének csak a fantázia szab határt, ez csupán egy ötlet, hogyan lehet elkészíteni. További… Tovább »

Sütőtökös zabkása

A zabkásás reggelik mostanában elmaradtak, így gondoltam ideje pótolni. A hűtőmben lapult egy adag cukkini, sütőtök püré, így nem is volt kérdés mivel dobom fel a zabkásám. A fahéjjal, mézes sütemény fűszerkeverékkel, és az őszi gyümölcsökkel kiváló őszi reggeli varázsolható. Hozzávalók: ( 1 adaghoz) 20 g zabpehely 50 g cukkini püré 50 g sütőtök püré… Tovább »

Piskótás zabkásás pohárkrém

A recept nagyon egyszerűen született. A múltkor már megmutatott karob poros kuglófokból maradt még. Mivel, ahogy ott le is írtam ne töltsétek tele a formát, mert úgy jártok mint én. Megnőnek 😀 , így egy késsel levágtam ezt a részt, hogy szépen álljanak. Na ezt a kuglóf maradékot terveztem, hogy felhasználom. Bár nem így… Adott… Tovább »

Joghurtos őszibarackos zabkása friss gyümölcsökkel, magokkal

A rohanós reggeleken, vagy amikor a munkahelyemen reggelizek, mert reggel kardiózni megyek munka előtt, akkor mindig fahéjas zabkását eszek. Most nem rohantam, mégis zabkását kívántam,de nem akartam a szokványosat enni, így körbenéztem a hűtőmben, és ez lett belőle: Joghurtos- őszibarackos zabkása, a tetején sok gyümölcsök, olajos magvak. Hozzávalók: – 40 g zabpehely – 1,5 dl… Tovább »

Fehér csokis zabkása eperrel

Hozzávalók: – 45 g zabpehely – 3 kocka cukormentes fehér csokoládé – 1 dl cukormentes mandulatej – 2 dl víz – 3 tk. eritrit ( vagy ízlés szerint) – 6 -8 szem eper ( vagy ízlés szerint) Elkészítés:  A zabpelyhet lábasba öntjük, és tűzhelyen kicsit felmelegítjük. Ezután a vízzel és mandulatejjel felöntjük fokozatosan, majd beleszórjuk… Tovább »

Almás- diós zabkása

Hozzávalók: – 50 g zabpehely – mandulatej ( nálam a cukormentes változat) – fahéj ízlés szerint – eritrit ízlés szerint – dió – fél zöldalma Elkészítés: Teflonos lábasba beleöntöm a zabpelyhet, és kicsit felmelegítem, Felöntöm tejjel, hogy ellepje, és kicsit híg állaga legyen, mert a zab felfogja szívni a tejet. Ezután folyamatos kevergetés mellett addig… Tovább »

Mandulás- fahéjas zabkása

Hozzávalók: – 45 g zabpehely – 1,5 dl cukormentes mandulatej – 1,5 dl víz – fahéj ízlés szerint – 3 teáskanál eritrit – zsírszegény kakaópor – pár szem mandula Elkészítés: Teflonos lábasba beleöntöm a zabpelyhet, és kicsit felmelegítem. Hozzáöntöm a víz és a tej felét, majd folyamatos kevergetés mellett a maradékot is hozzá öntöm. Majd… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!