Édesburgonya gnocchi tejszínes lazaccal

Gnocchi hozzávalók:

– 200 g édesburgonya

– 1 tojás

– kb. 170 g zabpehelyliszt

– só

– bors

– őrölt szerecsendió

– őrölt szegfűszeg



Mártás hozzávalók:


– 15-20 dkg grillezett lazac

– vörös hagyma

– só

– bors

– bazsalikom

– 1 cocomas

– kevés kókuszolaj


– reszelt parmezán ízlés szerint

Eredeti recept: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/

Elkészítés

A lazacot sóztam, borsoztam és a sütőben grill alatt pirosra sütöttem. Az édesburgonyát megpucoltam, nagyobb darabokba vágtam és sós vízben puhára főztem. Krumplinyomóval összetörtem, és a többi hozzávalóval egy laza tésztát gyúrtam. Ujjnyi vastag hengereket formáztam, amiből 2-3 cm-es darabokat vágtam, kicsit megnyomtam egy villával, hogy mutatósabb legyen. Lobogó, enyhén sós vízben addig főztem, amíg feljöttek a gnocchik a felszínre, majd leszűrtem.

A mártáshoz a hagymát sóval, borssal, friss bazsalikommal üvegesre pároltam, hozzátettem a villával összetört lazacot, a cocomas-t és kevés reszelt parmezánt. Ha túl sűrű lett a mártás, egy kevés mandulatejjel vagy kókusztejjel fel lehet önteni.  A kész gnocchi-t a szószhoz öntöttem.

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »