Hozzávalók 12 csirkecombhoz:
– csirkecomb
– kakukkfű
– só, bors
– 7 tojás
– reszelt parmezánsajt
– mandulatej
Hozzávalók édesburgonyához:
– édesburgonya
– szinesbors, só
– fokhagymakrém
– kakukkfű, rozmaring
– szerecsendió
Elkészítés:
5 db tojást keményre főzünk, majd krumplinyomóval átpaszírozzuk. Hozzáadunk még egy nyers tojást, sózzuk, borsozzuk. Kikeverjük, majd betöltjük a combok bőre alá. A csirkecombokat fűszerezzük, tepsibe helyezzük. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon 1-1,5 órát sütjük. Egy tojást felverünk belekeverjük a parmezán sajtot, és tejjel felöntjük, annyira, hogy sűrű maradjon. Ha átsült a hús, kivesszük, és bekenjük a parmezános tojásos mártással. Visszatesszük a sütőbe fólia nélkül még kb. fél órára. Ebből a végén átállíthatjuk a sütőt grill funkcióra, hogy szépen megpiruljon.
Az édesburgonyát megpucolom, felkockázom, sós vízben felteszem főni. Amikor már puhult de még nem főtt meg teljesen leszűröm és wokban pirítom tovább. A fűszereket ráteszem, és addig pirítom a wokban, amíg teljesen meg nem puhul.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: