Szilva, dió az egyik legjobb őszi párosítás. Többek közt dió miatt nem mondom, hogy a legdiétásabb süteményem, de még mindig kevesebb a zsír és a szénhidrát benne, mintha beülünk egy cukrászdába bűnözni. Szóval az én véleményem, hogy ezeknek a sütiknek mértékkel, bűntudat nélkül bele kell férnie az étrendünkbe, ha egyébként tisztán étkezünk. Nem olyan rég már hoztam egy szilvás sütit, az jóval diétásabb, próbáljátok ki azt is! A receptet ITT megtaláljátok!
Hozzávalók a tésztához: ( 24 kis szelethez)
Hozzávalók a krémhez:
Elkészítés:
A mandulatejet megmelegítjük, annyira, hogy ne legyen forró, de a langyosnál melegebb legyen. Beletesszük az 1 tk. eritritet, és a szárított élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson. Ez kb. 15 perc. Persze nem azt a hatást kell várni, mint a tehéntej cukor verziónál, de apró buborékozások megjelenik a tetején, ha ügyesek vagyunk. A liszthez hozzáadjuk a tészta hozzávalóit, végül a tejben elkevert élesztőt is hozzáadjuk. Összegyúrjuk, majd konyharuha alatt duplájára kelesztjük. Addig elkészítjük a krémet. A mandulatejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a por eritritet, és a darált diót. Lassú tűzön krémesre főzzük. A szilvákat kimagozzuk, majd negyedekre vágjuk. Ízlés szerint fahéjjal, eritrittel ízesítjük. Ha a tészta megkelt lisztezett deszkán kinyújtjuk, akkorára, hogy egy közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsit ki tudjunk bélelni vele. Erre rásimítjuk a diós krémet, majd ráhelyezzük a szilvákat. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Tápérték 1 szeletben:
kcal: 99.88
fehérje: 4.03 g
szénhidrát: 5.07 g
zsír: 6.51 g