Tejszínes újhagymás csirkemellel töltött pite

Hozzávalók a tésztához:

– 25 dkg Dia wellness liszt

– 8 dkg kókuszolaj

– 1 tojás

– 2 evőkanál tejföl

– 1 teáskanál só

Hozzávalók a csirkemellhez:

– 60 dkg csirkemell

– 2 csomag újhagyma

– só, színesbors

– fokhagymakrém

– rozmaring, kakukkfű

– olívaolaj

– 2 dl cocomas

– szükség szerint liszt

– 10 dkg light trapista

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük, amíg a csirkével elkészülünk. Az újhagymát karikákra vágjuk, és olívaolajon fonnyasszuk meg. Ezután tegyük hozzá a kockára vágott csirkemellet, és ízesítsük fűszerekkel. Ha úgy látjuk, hogy a hús megfőtt, adjuk hozzá a cocomast, és lassú tűzön főzzük. A szükséges Dia wellness liszttel, vagy nyílgyökér liszttel sűrítsük be. ( 1-2 evőkanál). A hűtőből vegyük ki a tésztát, és nyújtsuk akkorára, mint a piteformánk. A kiolajozott és kilisztezett piteformába tegyük bele a tésztát, úgy hogy mindenhol fedje. Villával szurkáljuk meg,majd 180 fokos előmelegített sütöben kb negyed órát süssük. Majd öntsük rá a kész csirkemellet, és szórjuk meg a tetejét sajttal. Ezután tegyük vissza a sütőbe és ismét kb negyed órát süssük, amíg a sajt aranybarnára nem sül a tetején.

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »