Hozzávalók a tésztához:
– 25 dkg Dia wellness liszt
– 8 dkg kókuszolaj
– 1 tojás
– 2 evőkanál tejföl
– 1 teáskanál só
Hozzávalók a csirkemellhez:
– 60 dkg csirkemell
– 2 csomag újhagyma
– só, színesbors
– fokhagymakrém
– rozmaring, kakukkfű
– olívaolaj
– 2 dl cocomas
– szükség szerint liszt
– 10 dkg light trapista
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük, amíg a csirkével elkészülünk. Az újhagymát karikákra vágjuk, és olívaolajon fonnyasszuk meg. Ezután tegyük hozzá a kockára vágott csirkemellet, és ízesítsük fűszerekkel. Ha úgy látjuk, hogy a hús megfőtt, adjuk hozzá a cocomast, és lassú tűzön főzzük. A szükséges Dia wellness liszttel, vagy nyílgyökér liszttel sűrítsük be. ( 1-2 evőkanál). A hűtőből vegyük ki a tésztát, és nyújtsuk akkorára, mint a piteformánk. A kiolajozott és kilisztezett piteformába tegyük bele a tésztát, úgy hogy mindenhol fedje. Villával szurkáljuk meg,majd 180 fokos előmelegített sütöben kb negyed órát süssük. Majd öntsük rá a kész csirkemellet, és szórjuk meg a tetejét sajttal. Ezután tegyük vissza a sütőbe és ismét kb negyed órát süssük, amíg a sajt aranybarnára nem sül a tetején.