Hozzávalók:
– 60 dkg csirkemellfilé
– só, bors, szerecsendió
– 3 evőkanál mustár
– 15 db koktélparadicsom
– 2 evőkanál kókuszolaj
– 1 evőkanál vaj
– 1 evőknál liszt ( én nyílgyökérlisztet használtam)
– 3 dl cukormentes mandulatej
– 20 dkg cheddar reszelve
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, majd szeletekre , utána csíkokra vágjuk.Sózzuk, borsozzuk, majd Kókuszzsíron egy serpenyőben elősütjük.Végül mustárral megkenjük, szerecsendióval megszórjuk.Egy jénai tál aljára rakosgatjuk, majd a félbevágott paradicsomot elhelyezzük a csirkén. Az olajat a vajjal összeolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kicsit megfuttatjuk, majd apránként felöntjük tejjel.( besamelt készítünk) Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.Hozzáadjuk a reszelt sajt felét, elkeverjük. A csirkére öntjük a mártást, a maradék reszelt sajtot rászórjuk. 200 fokos sütőben ( NEM előmelegített, a jénai miatt) kb 50 perc alatt pirosra sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: