Májjal töltött göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

– 500 g csirkemellfilé  

– 1 csomag szeletelt bacon

– 40 dkg csirkemáj

– 1 fej vöröshagyma  

– só, bors ( vagy színesbors)

– olívaolaj 

Elkészítés:

A húst megmosom, vékony szeletekre vágom és kissé kiklopfolom, sózom, borsozom.

A hagymát megtisztítom és apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Rádobom a megmosott csirkemájat, sózom, borsozom és pár perc alatt átforgatom, megpirítom. Félreteszem hűlni.

Alufóliából hosszabb csíkot tépek, erre fektetem sorban a baconszeleteket. Beterítem csirkemell szeletekkel, majd a közepére halmozom egy csíkban  a tölteléket.

Az alufólia segítségével feltekerem a húst, majd a két végén összecsavarom a fóliát. Tepsibe teszem a tekercseket és 180 fokon nagyjából 35-40 percig sütöm őket. Ezután leveszem az alufóliát mindegyikről és magasabb hőfokra (grillre) kapcsolva megpirítom a bacont rajtuk.

Tálalás előtt szeletelem, nem túl vékonyan. A maradék alufóliába csavarva és hűtőben tárolva, másnap gyönyörű vékonyan szeletelhető.

Köret nálam most sült édesburgonya volt, de jó lehet hozzá a rizs, bulgur, vagy kuszkusz is.

img_0684.JPG

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »