Tejszínes csirkés penne

Hozzávalók (4 személy részére):

1 kg csirkemell

4 evőkanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

rozmaring, bazsalikom

2 dl kókusztejszín

5 dkg parmezán

só, bors

Hozzávalók a tésztához

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

20 dkg Dia wellness szénhidrát csökkentett penne

2 dkg kókuszolaj

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteljük fel, de nem kell túl vékonyra.  Sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát, majd olívaolajon pirítsuk meg. A fokhagymát pucoljuk meg, daraboljuk fel. Tegyük a csirkemellhez a rozmaringgal és bazsalikommal együtt és közepes lángon süssük szép lassan tovább. Amikor már majdnem kész, öntsük fel tejszínnel, adjuk hozzá a parmezán és főzzük tovább 10-15 percig.

A pennét főzzük lobogó, sós vízbe “al dente”-re. Egy magas falú serpenyőbe, vagy egy wokba olvasszuk fel a kókuszzsírt. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Pirítsuk addig, amíg már eléggé illatozik és ekkor adjuk hozzá a leszűrt tésztát. Forgassuk át, majd tálaljuk csirkemellel és locsoljuk meg parmezános-tejszínes szósszal.

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »