1. Mákos aszalt meggyes szaloncukor: ( 20-25 darabhoz)
Hozzávalók:
– 20 dkg darált mandula
– 10 dkg darált mák
– 10 dkg aszalt meggy / vörösáfonya
– 20 dkg porrá őrölt eritrit
– 5 dkg paleo étcsokoládé ( a bevonáshoz kell)
– 2 evőkanál kókuszzsír ( a bevonáshoz kell)
Elkészítés:
A darált mandulát keverjük el mákkal, az apróra vágott aszalt áfonyával és a porcukorral. Adagoljunk hozzá cseppenként annyi vizet, hogy gyúrható, formázható masszát kapjunk.Formázzunk szaloncukrokat, majd mártsuk őket a vízgőz felett megolvasztott kókuszzsír és csokoládé keverékbe. Sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni, utána csomagoljuk.
2. Diós narancsos szaloncukor: ( 25-30 darabhoz)
– 5 dkg paleo étcsokoládé (bevonáshoz kell)
– 2 evőkanál kókuszzsír (bevonáshoz kell)
– 12 dkg darált dió
– fél citrom reszelt héja
– 1 evőkanál rum
– fél narancs reszelt héja
– fél narancs leve
– fél citrom leve
– 2 evőkanál házi sárgabarack lekvár
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, formázzuk szaloncukrokat, majd mártsuk őket a vízgőz felett megolvasztott kókuszzsír és csokoládé keverékbe. Sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni, utána csomagoljuk.
3. Marcipános szaloncukor:( 20-25 darabhoz)
– 20 dkg hámozott darált mandula
– 20 dkg porrá őrölt eritrit
– 1 mokkáskanál mandula aroma
– 10 dkg paleo étcsokoládé ( bevonáshoz kell)
– 2 evőkanál kókuszzsír (bevonáshoz kell)
Elkészítés:
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy formázható masszát kapjunk.Formázzuk szaloncukrokat, majd mártsuk őket a vízgőz felett megolvasztott kókuszzsír és csokoládé keverékbe. Sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni, utána csomagoljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: