Hozzávalók a kiflikhez:
– 100 g darált mandula
– 1 csipet só (himalája só ITT)
– 80 g por eritrit (eritrit ITT)
– 20 g vaníliás eritrit (eritrit ITT)
– 250 g Dia wellness sütőliszt ( Dia-Wellness liszt ITT)
– 200 g kókuszolaj ( kókuszolaj ITT)
Hozzávalók a forgatáshoz:
– 1 db vaníliarúd kikapart magja ( fűszernövények ITT)
– 10 dkg porrá őrölt eritrit (eritrit ITT)
Elkészítés:
A lisztet, a vaníliás eritritet, az eritritet, a sót, a mandulát és a kókuszolajat elkeverjük és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és kifliszerűen megformázunk. A kifliket sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és 175-200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük.
A por eritritet a vaníliarúdból kikapart vaníliapéppel összekeverjük. A kiflit közvetlenül a sütés után levesszük a sütőpapírról és még forrón a cukorkeverékbe forgatjuk.
Tippek:
A vaníliapép akkor oszlik el legjobban, ha a cukorral együtt átszitáljuk. Természetesen készen kapható vaníliás cukrot is felhasználhatunk.
Tápérték 100 g-ban:
kcal:511.11
fehérje:14.54 g
szénhidrát:14.61 g
zsír:42.62 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: