Fittdiéta

Paleo diétás császárzsemle

Az egyik kedvenc paleo zsemle, bagett receptem. Vacsorára is tökéletes, hiszen alig van benne szénhidrát. Az eredeti recept Szafi oldalán található ITT.
 
Hozzávalók (350 grammos kenyérhez, vagy 4 zsemléhez):
– 75 g Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék 
– 12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt 
– 12 g foszfátmentes sütőpor 
– 3 g Himalája só
– 1 g  fokhagymapor
– 5 g tojásfehérjepor
– 1 db tojás
– 80 g tojásfehérje
– 90 g langyos víz
Elkészítés:

A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze őket. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Formázható belőle bagett, zsemle, császár zsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle! Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 55 percet sütöttem.

(Légkeverés nélküli előmelegített sütőben 200 fokon 1 óra a sütési idő a kenyérnél!!!)
Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.

 

Átlagos tápérték 1 darab zsemlében:

kcal: 45.86
fehérje:  5.57 g 
szénhidrát:  1.58 g
zsír:  1.66 g

 
Eredeti recept itt: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/12/extra-dietas-light-paleo-kenyer-cipo.html
 
Tipp: A képen nálam tükörtojásos melegszendvics készült. A tükörtojást egy nagy méretű pogácsa szaggatóban sütöttem, alacsony lángon, ha kész akkor megfordított és a másik felét is megsütöttem, hogy a sárgája ne legyen folyós. Szárított petrezselyemmel megszórtam. A szendvicseket megkentem light cottage cheese-el, erre jött a sonka, majd egy szelet light mozzarella. A tetejére pedig rátettem a tükörtojást. Sütőbe, mikróba, melegszendvicssütőbe betettem egy pár percre , hogy a zsemlék is melegek legyenek és a sajt is megolvadjon. 🙂

 img_1309.JPG

img_1311.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!