Paradicsomos sült csirkecomb

Hozzávalók:

– 4 db alsó vagy felső csirkecomb

– só, bors

– 2 db paradicsom

– 4 db koktélparadicsom

– 1 gerezd fokhagyma

– 200 ml paradicsompüré

– babérlevél

– rozmaring

– Dia-wellness liszt ( vagy más szénhidrát csökkentett vagy gluténmentes liszt)

– olívaolaj

Elkészítés:

A csirkecombokat mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk, és hempergessük meg a lisztben. Olívaolajon süssük aranybarnára, majd tegyük félre. A visszamaradt olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát, dobjuk rá a felkockázott paradicsomot, és öntsük hozzá a paradicsompürét. Ízesítsük sóval, borssal, és rozmaringgal ízlés szerint, majd alacsony lángon, lefedve főzzük 20 percig. A combokat tegyük egy tűzálló tálba, és öntsük rá a paradicsomos mártást. Helyezzük bele a félbevágott koktélparadicsomokat, és tegyünk rá 3-4 babérlevelet. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Én édesburgonya krokettel tálaltam. Édesburgonya krokett recept ITT

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »