Fittdiéta

Bulgurkoch avagy rizsfelfújt újragondolva

Hozzávalók:

– 140 g bulgur

– 1 dl víz

– 3 dl cukormentes mandulatej

– 50 g eritrit

– 1 cs. xilites vaníliás cukor

– vanília aroma

– reszelt citromhéj

– 3 kis méretű tojás

– 1 csipet só

– 1 teskanál zabliszt ( vagy dia-wellness liszt, gluténmentes liszt)

– 25 g vaj

Elkészítés:

A bulgurt lábasba tesszük, és kicsit megmelegítjük, majd felöntjük a vízzel, és teszünk bele egy csipet sót. Ha megszívta magát a vízzel hozzáöntjük a tejet, és alacsony lángon,néha kevergetve, lefedve, addig főzzük amíg felissza a tejet. Utána keverjük hozzá a citromhéjat, az eritritet, vanília aromát. Utána hagyjuk pihenni, addig a maradék tejet is felissza. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a vajjal, és a bulgurhoz adjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is a bulgurhoz keverjük. Az egészet egy 20*20 cm-es szilikonos tepsibe öntöttem, és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöttem. A tetejét por eritrittel megszórtam, és lekvárral tálaltam.

img_1386.JPG

img_1388.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!