Fittdiéta

Narancsos Sütőtök fánk

Ahogy beköszönt az ősz, otthon a családi konyhát mindig belengte az a jellegzetes sütőtök “illat”, mikor a család sütötte a sütőtököt, amitől én menekülni tudtam volna. Amióta életmódot váltottam, sokkal nyitottabb vagyok az alapanyagokra, így került a konyhámba a sütőtök. Fánkok készültek belőle, és én személy szerint életemben nem ettem ilyen finom fánkot. Több barát és rokon is kóstolta, akik szintén nem szeretik a sütőtököt, és mindenkinek nagyon ízlett. Így bátran ajánlom kipróbálásra, gyerekeknek főleg, akiknél nehezen érjük el, főleg a tél közeledtével, hogy egészséges ételeket is egyenek. Azóta, rengeteg ételt készítek ezzel a szuper zöldséggel, és ez az egyik oka, hogy szeretem az őszi hónapokat.

A sütőtök imádat úgy látszik nem csak nálam jelentkezik, a Nosalty sütőtökös receptversenyt hirdetett. Kérlek, a linkre kattintva nyomj egy szavazatot a receptemre! KATT! Köszönöm, ha szavazol! 🙂

A fánk édesburgonyával is elkészíthető, ízre szinte ugyanaz lesz. Illetve készült sütőtökkel egy másik fánk is, amit sütőben sütöttem, étcsokival a közepén. Próbáljátok ki azt is! A recept ITT elérhető.

Hozzávalók: ( 5 főre)

+ kókuszolaj a sütéshez ( kókuszolaj, kókuszzsír ITT)

Hozzávalók a tetejére:

Elkészítés:

A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle.

A langyon mandulatejben egy kávéskanál eritritet feloldunk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A sütőtök püréhez adjuk a lisztet, a tojást, az eritritet, a kókuszolajat, végül a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, majd a joghurtot és a fűszereket is hozzáadjuk. Tésztát dagasztunk, és letakarva hagyjuk legalább fél órát pihenni. Ezután kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Az ujjunkkal a közepébe mélyedést nyomunk, ahova később a lekvár került. Nem túlságosan forró, bő kókuszolajban kisütjük, úgy, hogy először a teteje kerül a kókuszolajba, majd megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Papírtörlőre szedjük, és a tetejüket megszórjuk fahéjas porrá őrölt eritritben. A mélyedésekbe pedig egy teáskanál lekvárt teszünk.

Tápérték: ( pontosan sajnos nem tudom hány darab lett belőle, de 5 fő esetén, 1 főre a tápanyagok ( lekvár nélkül, a következők:)

kcal: 371.1

fehérje: 19.73 g

szénhidrát: 33.54 g

zsír: 14.32 g

 

img_7198

img_7199

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!