Hozzávalók: ( 10 darabhoz)
– 15 dkg sütőtök
– 10 g élesztő
– 1 dl langyos tej
– 50 g por eritrit
– 1 cs. xilites vaníliás cukor
– 13 dkg Dia-Wellness sütőliszt
– 2 evőkanál natúr joghurt
– egy csipet só
– fél narancs reszelt héja
– 8 kocka cukormentes étcsokoládé
– egy lapos teáskanál gyömbér/ fahéj/ szerecsendió
Elkészítés:
A langyos tejbe egy teáskanál cukrot teszünk, és a porélesztőt felfuttatjuk benne. A lisztbe elkeverjük a sütőtököt,a natúr joghurtot az eritritet, a xilites vaníliás cukrot, a csipet sót, a narancshéjat, és a fűszereket. Majd hozzá öntjük a felfuttatott élesztőt is. Letakarva egy órát kelesztjük. Ezután szilikonos muffin formák aljába kanalazzuk a masszát, úgy, hogy félig legyen a tetejére egy kocka cukormentes étcsokit teszünk, majd rákanalazzuk a massza többi részét. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Fahéjas porrá őrölt eritrittel megszórjuk, és így tálaljuk.
Az eredeti recept az Ízes élet oldalán található.