Fittdiéta

Túrós(totus) kelt pogácsa

Sokszor úgy születnek nálam a receptek, hogy mi van otthon amit gyorsan fel kéne használni. Hát TOTU (tojásfehérje túró) és túró is volt, amit gyorsan meg kellett volna enni. Így gondoltam túrós pogácsa fog készülni. A blogon több túrós pogi recept is van(Túrós zabisztes, hajtogatott sajtos, és olaszos szezámos rúd), de szerettem volna ( mint mindig) valami újat készíteni.

Hozzávalók:

– 30 dkg túró vagy totu

– 25 dkg zabliszt

– 25 dkg kókuszolaj

– 2 teáskanál só

– 2 dkg élesztő

– 1 dl cukormentes mandulatej

– 1 db M-es tojás

– 2 evőkanál zsírszegény natúr joghurt

– 1 teáskanál eritirt

– 1 tojássárgája a lekenéshez

Elkészítés:

A langyos eritrites tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót összekeverjük, majd az élesztőt is hozzáöntjük, és tésztát dagasztunk. Letakarjuk, és meleg helyen 30-40 percig pihentetjük. Ezután 1 cm vastagra kinyújtjuk,a tetejét bevagdossuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire tesszük,a tetejét a tojássárgájával lekenjük.Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük

 img_1564.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!