Az idei első húsvét váró receptem ez a diós lekváros kalács koszorú. Ami egyébként a zserbós süti mániámba is beleillik 🙂 Volt itt már zserbó muffin, zserbó palacsinta is.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók a tésztához:
– 25 dkg Dia wellness liszt ( CH mínusz lisztkeverék és sütőlisztet használtam felesben) ( Dia-Wellness liszt ITT)
– 1/2 tasak szárított élesztő ( élesztő ITT)
– 1,5 dl cukormentes mandulatej (mandulatej ITT)
– 2 ek kókuszolaj ( kókuszolaj ITT)
-25 g eritrit (eritrit ITT)
– csipet só (himalája só ITT)
Hozzávalók a töltelékhez:
– 10 dkg darált dió
– 6 dkg por eritrit (eritrit ITT)
– házi cukormentes sárgabarack lekvár ( ez alapján készült), vagy ( cukormentes lekvár ITT)
+ 1 tojássárgája a lekenéshez
+ durvára vágott dió a tetejére
Elkészítés:
Az élesztőhöz szükséges mandulatejet meglangyosítjuk, belekeverjük az eritritet, majd az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Nyilván nem fog a hagyományoshoz hasonlóan felfutni, de apró buborékok megjelenhetnek. A tészta többi hozzávalóit összekeverjük, beleöntjük az élesztőt, és letakarva pihentetjük legalább egy órát. Lisztezett deszkán 30*40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük lekvárral, megszórjuk az eritrites darált dióval. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál, majd az így kapott rúdból kört formázunk, és ahol összeér a tészta, ott összenyomkodjuk. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és egy éles késsel, kb. fél cm-ként bevagdossuk, vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen. Letakarva fél órát pihentetjük, majd lekenjük a tojássárgájával, és megszórjuk a dióval. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Tápérték 100 grammban:
kcal: 306.79
fehérje: 15.34
szénhidrát: 18.62
zsír: 16.95
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: