Egy kellemes napos tavaszi reggelt egy ilyen reggelivel tudok elképzelni, kényelmesen az erkélyen elfogyasztva, miközben élvezzük a napsütést. Akik régóta követnek, azok tudják, hogy egy jó naphoz nekem elengedhetetlen a nyugalomban elfogyasztott finom reggeli. Ez pont ilyen. Paleo briós receptet ITT találtok!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A mandulatejet megmelegítjük, annyira, hogy ne legyen forró, de a langyosnál melegebb legyen. Beletesszük az 1 tk. eritritet, és a szárított élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson. Ez kb. 15 perc. Persze nem azt a hatást kell várni, mint a tehéntej cukor verziónál, de apró buborékozások megjelenik a tetején, ha ügyesek vagyunk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és tésztát dagasztunk. Meleg helyen, letakarva min. fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát 6 felé osztjuk, és kb 20 cm rudakat sodrunk belőle. Ezután csiga alakban feltekerjük, és a szilikonos muffin formákba tesszük. Ahol a tészta összeér lekenjük kókuszolajjal. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk eritrittel. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Az eredeti receptet ITT találtam
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: