Pár éve már,hogy rendszeresen főzök, mégis ez az első húslevesem. Nem értem miért, mert nem kell hozzá nagy tudomány. Anyukám gyors fel is hívtam, hiszen ez az az étel, amit mindenki pont úgy szeret, ahogy otthon ette régen 🙂
Hozzávalók:
– 80 dkg csirkeaprólék
– 15 dkg csirkemáj
– 1 sárgarépa
– 1 vöröshagyma
– 1 csokor petrezselyem
– 2 szál zeller
– 2 petrezselyem gyökér
– 1 vöröshagyma
– só , egészbors
– 2 leveskocka
Elkészítés:
A csirkét és a belsőséget megmossuk, vízbe tesszük és fel tesszük főni. Amíg fő megpucoljuk a zöldségeket, és csíkokra vágjuk. Ha felforrt a víz, kiszedjük a csirkét, és leöntjük a vizet, elmossuk az edényt. Újra teletöltjük vízzel ( 4 liter), és visszarakjuk a csirkét, beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük, és letakarjuk fedővel. Alacsony lángon, ügyelve rá, hogy ne forrjon fel, épp csak gyöngyözzön 2-2,5 órát főzzük. Szénhidrát csökkentett csigatésztával tálaljuk.
Tápérték 100 grammban
kcal: 29.2
fehérje: 4.19
szénhidrát: 0.79
zsír: 1.06
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: