Hozzávalók a gombóchoz:
– 30 dkg Totu ( tojásfehérje túró, de helyettesíthető sima túróval)
– 30 dkg zsírszegény túró
– 1 csipet só
– 1 cs. xilites vaníliás cukor
– 7 dkg zabkorpa
– 7 dkg zabliszt
– fél citrom reszelt héja
– 3 tojássárgája
– 3 tojásfehérje
– 6 dkg eritrit
Hozzávalók a morzsához és öntethez:
– 1 doboz natúr joghurt
– zabkorpa vagy Szafi Fitt Földimandula panír
– eritrit
Elkészítés:
A gombóc hozzávalóit összekeverjük, kivéve a tojásfehérjét.Az egészet hűtőbe tesszük 1-2 órára. A tojásfehérjét 2 evőkanál eritirittel és egy csipet sóval kemény habbá verjük, és az egészet a túróhoz keverjük. Gombócokat formálunk, és enyhén sós lobogó vízbe tesszük. Akkor van kész ha a gombócok feljönnek a víz tetejére.
A morzsához a zabkorpát megpirítjuk, és ha kihűlt eritrittel ízesítjük. A gombócokat beleforgatjuk. Használhatunk helyette Szafi Fitt földimandula panírt, azt csak natúr használtam, nem kell pirítani, se ízesíteni.
A tetejére joghurtos öntetet használtam. A joghurtot eritrittel ízesítettem, ezzel tálaltam.
Tápérték: ( 100 grammra) ( az egész adag 1266 g)
Kcal 121,09
CH 11,96 g
Fehérje 11,92 g
Zsír 2,99 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: