Hamarosan itt a húsvét, így hoztam egy újabb húsvéti finomságot, ami paleo, és tejmentes. Nálam húsvéti formát öltött ez a kis apró teakeksz, ami tökéletes lehet kávé vagy tea mellé a vendégeknek. A recept kiinduló alapja Trollanyu receptje volt.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók:
– 30 g kókuszolaj
– 40 g eritrit
– 40 g tápióka keményítő
– 15 g útifű maghéj
– 1 ek. zsírszegény kakaópor
– 1 tk. gyömbér
– 1/4 tk. szódabikarbóna
– 70 g kókuszliszt
– 1 vaníliarúd kikapart magja
– 1 tojásfehérje
– 2,5 dl víz
Elkészítés:
Egy edénybe összekeverem az eritritet, tápióka keményítőt, az útifűmaghéjat, kókuszlisztet, szódabikarbónát. Majd hozzáöntöm a kókuszolajat, és a víz felét. Ezután a tésztát ketté veszem. Az egyikbe belekeverem a kakaót és a gyömbért, és annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. A tészta másik felébe belekeverem a vaníliát, és annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. ezután mindkét tésztát kinyújtom 3-4 mm vastagra, és tetszőlegesen kiszaggatom. Előmelegített sütőbe 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütöttem.
Tápérték: (100g)
kcal: 130.18 g
fehérje: 4,58 g
szénhidrát 10.59 g
zsír: 6.94 g
Tápérték ( 1 db)
szénhidrát: 0.95 g
zsír: 0.62 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: