Egy újabb húsvéti recept, amibe nem kell élesztő. És a másik érdekesség, hogy bár szezámmag van rajta, ez a kalács mégis édes. Az eredeti receptet ITT találtam.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók:
– 200 g Dia-wellness CH csökkentett liszt
– 10 dkg kókuszolaj
– 75 g eritrit
– 2 tojássárgája
– fél dl cukormentes mandulatej
– 1 tk. sütőpor
– 1 tasak xilites vaníliás cukor
Hozzávalók a kenéshez:
– 1 tojássárgája
– 1 tk. eritrit
– szezámmag
Elkészítés:
Az olvasztott kókuszolajat habosra keverjük az eritrittel, majd fokozatosan hozzákeverjük a mandulatejet valamint egyenként a tojássárgákat és vaníliás cukrot. A sütőport elkeverjük a liszttel és a tojásos masszához adjuk. Ezután kézzel jól összegyúrjuk, 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni. A hűtőből kivéve a tésztát két részre osztjuk. A tészta egyik felét kézzel elkezdjük fokozatosan rúddá sodorni, amikor elég vékony levágjuk, esetleg még vékonyítjuk, és S – formára vagy hajfonathoz hasonló formára alakítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük a tojássárgás, vizes, eritrites keverékkel, megszórjuk szezámaggal, előmelegített sütőben, közepes hőfokon halvány pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt.
Tápérték:(1 db, 60g)
205 kcal
7 g fehérje
10 g szénhidrát
14 g zsír
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: