Fittdiéta

Túrós gomba fasírt

Maradt még 2 db gombám, és gyors szerettem volna belőle valamit csinálni, hogy ne kelljen kidobni. Így született meg ez a recept. Gyors, könnyű, ideális akár vacsorára is. Vagy egy másik könnyed gombás receptet is találhattok a blogon. Ha pedig ebédre ennétek, itt van a sajttal töltött rántott gomba receptje. 🙂

Hozzávalók: (9 db fasírthoz)

– 2 db nagy fej gomba

– 250 g zsírszegény túró

– provencai fűszerkeverék

– fokhagyma granulátum

– őrölt pirospaprika

– só, szinesbors

– 1 tojás

– 3 ek zabkorpa zabliszt

– olívaolaj

Elkészítés:

A gombát felaprítom, olívaolajon megpirítom. Félreteszem, hogy hűljön. Aprítógépben pépesre darálom. A túrót ízlés szerint a fűszerekkel és a tojással krémesre kikeverem. Majd hozzákeverem a gombát is. Végül hozzákeverem a zabkorpát/ zablisztet is. Egy órára hűtőbe tettem, hogy a zab megduzzadjon. Utána vizes kézzel gombócokat formázok belőle, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm. Félidőben megforgattam őket.

 Tápérték:

100 gramm tápértéke:
kcal: 85.63
 
fehérje: 8.27
 

szénhidrát: 6.15

zsír: 3.4

Egy egység tápértéke:

kcal: 61.66

fehérje: 5.95

szénhidrát: 4.43

zsír: 2.45

img_1758.JPG

img_1757.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!