Maradt még 2 db gombám, és gyors szerettem volna belőle valamit csinálni, hogy ne kelljen kidobni. Így született meg ez a recept. Gyors, könnyű, ideális akár vacsorára is. Vagy egy másik könnyed gombás receptet is találhattok a blogon. Ha pedig ebédre ennétek, itt van a sajttal töltött rántott gomba receptje. 🙂
Hozzávalók: (9 db fasírthoz)
– 2 db nagy fej gomba
– 250 g zsírszegény túró
– provencai fűszerkeverék
– fokhagyma granulátum
– őrölt pirospaprika
– só, szinesbors
– 1 tojás
– 3 ek zabkorpa zabliszt
– olívaolaj
Elkészítés:
A gombát felaprítom, olívaolajon megpirítom. Félreteszem, hogy hűljön. Aprítógépben pépesre darálom. A túrót ízlés szerint a fűszerekkel és a tojással krémesre kikeverem. Majd hozzákeverem a gombát is. Végül hozzákeverem a zabkorpát/ zablisztet is. Egy órára hűtőbe tettem, hogy a zab megduzzadjon. Utána vizes kézzel gombócokat formázok belőle, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm. Félidőben megforgattam őket.
Tápérték:
szénhidrát: 6.15
zsír: 3.4
Egy egység tápértéke:
kcal: 61.66
fehérje: 5.95
szénhidrát: 4.43
zsír: 2.45
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: