Nincs húsvét répatorta nélkül! Igaz most nem torta formában, hanem apró sütemény formában sült. A dió pedig igazán különlegessé teszi.
Hozzávalók 8 kis darabhoz:
– 125 g nyers sárgarépa
– 40 g eritrit
– 1 db tojás
– 5 g szódabikarbóna
– 75 g darált dió
– 1 kávéskanál fahéj
– 1 kávéskanál szerecsendió
– 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
– 3 g sütőpor
– 30 g zabliszt
– 20 g Szafi Fitt süteményliszt
– 1 dl cukormentes mandulatej
Elkészítés:
A répát lereszelem, és a többi hozzávalóval együtt összekeverem. Szilikonos muffin vagy sütemény sütőformába teszem, és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm. Nekem 8 darab lett, sütemény formában sütve, ami kisebb mint a muffin formák.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 102.74
fehérje: 3.69
szénhidrát: 6.11
zsír: 6.79
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: