Túrós meggyes kalács

Most már tényleg mindjárt itt a húsvét! És ha húsvét, akkor a kalács nem maradhat el. Készítettem már sima kakaós fonott kalácsot, ez pedig egy kicsit más, mint a hagyományos. Túróval, és meggyel van töltve, valamint a formázása is különleges. A hozzávalóknál szénhidrát csökkentett lisztet használtam,valamint minimális tojást és kókuszolajat. Így akik fogyókúráznak, egészségesen élnek azoknak sem kell lemondani a húsvéti finomságokról, hiszen ez sokkal kevesebb kalóriát, szénhidrátot és zsírt tartalmaz, mint a hagyományos módon készült társaik.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók:

– 250 g Dia wellness CH csökkentő lisztkeverék

– 30 g eritrit

– 1 tojássárgája

– fél csomag por élesztő

– 1 teáskanál eritrit

– 1,5 dl cukormentes mandulatej

– 80 g kókuszolaj

Hozzávalók a töltelékhez:

– 220 zsírszegény túró

– 150 g meggy

– 40 g eritrit

– 1 cs. vaníliás cukor xilittel

– pár csepp vaníliaaroma

Elkészítés:

A langyos, de nem forró mandulatejben elkeverjük az egy teáskanál eritritet, és beleszórjuk az élesztőt és felfuttatjuk egy kis tálkában. Mivel az élesztő nálam most szárított élesztő, és mandulatejet használok hozzá, valamint édesítőt ( nem pedig sima cukrot) nem fog olyan szépen feljönni. De kicsit megdagad, buborékok lesznek a tetején. Ez eltarthat 10-15 percig. A tészta többi hozzávalóit elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk az élesztőt, ha felfutott. Kézzel lágy tésztát dagasztunk,  majd egy órát letakarva meleg helyen pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük villával, vagy krumplinyomóval, ízesítjük az eritrittel, vaníliás cukorral, aromával, és hozzákeverjük a meggyet.

A tésztát 3mm vastagra kinyújtjuk téglalap alakúra, elkenjük rajta a túrós tölteléket, hogy lehetőleg mindenhova jusson, és feltekerjük, mint a beiglit. Ezután egy éles késsel hosszában ketté vágjuk, és összefonjuk a két adagot, úgy, hogy a vágás mindig felül legyen, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle. Kört formázunk belőle, majd a végeit összenyomkodjuk, és szilikonos kuglóf formába tesszük. A kalácsot letakarva 30 percet pihentetjük, majd megkenjük egy tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon 40 percet sütjük.

Tápérték 100 grammban:

kcal: 200.36

fehérje: 10.49

szénhidrát: 13.15

zsír: 10.9

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »