Fittdiéta

Húsvéti báránycomb grill zöldségekkel

Húsvét vasárnap idén nálunk báránycomb volt az ebéd. Diétásnak nem mondhatom, de húsvétkor próbálok olyan ételeket fogyasztani, amelyek az ünnephez kapcsolódnak. Mindenesetre a bárányt próbáltam úgy elkészíteni, hogy ne olajban kelljen sütni, illetve burgonya helyett wokban sült zöldségekkel tálaltam.

Hozzávalók a bárányhoz:

– 1,4 kg báránycomb

– fokhagyma

– friss rozmaring

– só bors

– szalonna ( elhagyható)

– sárgarépa

– fehérrépa

– 1 dl olívaolaj

Hozzávalók a zöldségkörethez:

– 1 Padlizsán

– 1 cukkini

– 3 paradicsom

– 4-5 gomba

– 1 kaliforniai paprika

– rozmaring

– kakukkfű

– só, bors

– bazsalikom

Elkészítés:

A bárányt a zsírosabb, inasabb részektől megtisztítjuk, majd vágásokat csinálunk rajta, és megtűzdeljük a fokhagymával, szalonnával, és a rozmaringgal. Az olívaolajba elkeverjük a sót, borsot, rozmaringot, és bedörzsöljük vele a húst. Celofánba, sütőzsákba csomagoljuk, és egy éjszakát hideg helyen pihentetjük. Másnap kicsomagoljuk, tepsire tesszük, alátesszük a felszeletelt sárga, fehérrépát,öntünk alá 1-2 dl vizet. A tepsit alufóliával letakarjuk, és 120 fokos előmelegített sütőben 2-2,5 órát sütjük.Majd fólia nélkül, 160-170 fokon további 2 órát sütjük.

A körethez a zöldséget felkockázzuk. A cukkinit wokba tesszük, olaj nélkül átpirítjuk, ha kezd színt kapni a többi zöldséget is hozzátesszük. Megszórjuk a fűszerekkel, és körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Néha meglehet keverni, átforgatni a zöldségeket, hogy egyenletesen átsüljön.

image_1.jpeg

 

 image_3.jpeg

image_2.jpeg

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!