Húsvét vasárnap idén nálunk báránycomb volt az ebéd. Diétásnak nem mondhatom, de húsvétkor próbálok olyan ételeket fogyasztani, amelyek az ünnephez kapcsolódnak. Mindenesetre a bárányt próbáltam úgy elkészíteni, hogy ne olajban kelljen sütni, illetve burgonya helyett wokban sült zöldségekkel tálaltam.
Hozzávalók a bárányhoz:
– 1,4 kg báránycomb
– fokhagyma
– friss rozmaring
– só bors
– szalonna ( elhagyható)
– sárgarépa
– fehérrépa
– 1 dl olívaolaj
Hozzávalók a zöldségkörethez:
– 1 Padlizsán
– 1 cukkini
– 3 paradicsom
– 4-5 gomba
– 1 kaliforniai paprika
– rozmaring
– kakukkfű
– só, bors
– bazsalikom
Elkészítés:
A bárányt a zsírosabb, inasabb részektől megtisztítjuk, majd vágásokat csinálunk rajta, és megtűzdeljük a fokhagymával, szalonnával, és a rozmaringgal. Az olívaolajba elkeverjük a sót, borsot, rozmaringot, és bedörzsöljük vele a húst. Celofánba, sütőzsákba csomagoljuk, és egy éjszakát hideg helyen pihentetjük. Másnap kicsomagoljuk, tepsire tesszük, alátesszük a felszeletelt sárga, fehérrépát,öntünk alá 1-2 dl vizet. A tepsit alufóliával letakarjuk, és 120 fokos előmelegített sütőben 2-2,5 órát sütjük.Majd fólia nélkül, 160-170 fokon további 2 órát sütjük.
A körethez a zöldséget felkockázzuk. A cukkinit wokba tesszük, olaj nélkül átpirítjuk, ha kezd színt kapni a többi zöldséget is hozzátesszük. Megszórjuk a fűszerekkel, és körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Néha meglehet keverni, átforgatni a zöldségeket, hogy egyenletesen átsüljön.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: