Fittdiéta

Túróval töltött gomba

Imádom a töltött gombás recepteket ( mint a paradicsommal mozzarellával töltött gomba) , hiszen nagyon sok mindennel tölthető, és könnyű ebéd vagy vacsora készíthető belőle. 

Hozzávalók 2 adaghoz:

– 340 g csiperke gomba ( nekem ez 6 darab gomba volt) 

– 360 g zsírszegény túró

– só, bors, őrölt pirospaprika

– 50 g Tolle light trappista sajt

Elkészítés:

A gombákat alaposan megmossuk, és kitörjük a csonkjukat, Elkészítjük a túrós tölteléket. A túrót villával összetörjük, és a fűszerekkel ízesítjük. A tölteléket betöltjük a gombákba, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire tesszük, és 165 fokon 20 perc alatt készre sütjük a gombákat. Köretként bármit tálalhatunk hozzá, édesburgonyát, bulgurt, kuszkuszt. Vacsorának is tökéletes lehet egy kis salátával.

Tápérték 1 adagban ( nálam 3 gomba) köret nélkül:

kcal: 220.48 g

fehérje: 36.61 g

szénhidrát: 14.04 g

zsír: 3.55 g

img_2408.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!