Unod a natúr csirkemellet párolt zöldséggel?? Nem csodálom, ezért itt egy tipp arra, hogy készítheted el a csirkédet úgy, hogy ne kelljen panírozni, olajban sütni, de mégis változatosabb legyen. 🙂 A husit olaj nélkül sütőben sütöttem ki, alacsony hőfokon, így nem szárad ki, a cottage cheese és a zöldfűszer pedig igazán feldobja, ami szintén jól beilleszthető a diétás étrendbe.
Hozzávalók:
– 380 g (3 szelet) csirkemellfilé
– 200 g cottage cheese light
– 5-10 szál snidling ( metélőhagyma)
– só, bors, paleo csirkefűszersó
Elkészítés:
A hús vékony szeletekre vágjuk, és fűszerezzük. A cottage cheesehez hozzákeverjük az apróra vágott metélőhagymát. Ezt eloszlatjuk a hússzeleteken. A húsokat egyesével ráhelyezzük alufóliára, feltekerjük a húst, mint a palacsintát, és szorosan beletekerjük az alufóliába, aminek a két végén szorosan összetekerjük. Ezt megcsináljuk az összes szelettel. Ezután tepsire helyezzük, és előmelegített 160 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ha kihűlt leszedjük a fóliát, és tálaljuk. Én bulgurt kínáltam hozzá.
Tápérték egy szelet húsban köret nélkül:
kcal: 200.53 g
fehérje: 39.97 g
szénhidrát: 2.99 g
zsír: 2.78 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: