A legutóbbi palacsinta receptemben, az epres túrós palacsintámban, már használtam a szárított tojásfehérje port. Azonban ez már nem tartalmaz zablisztet, így jelentősen alacsonyabb lett a CH tartalma,és paleo étrendbe is beilleszthető. (ha nem túrós a töltelék.) Bár még nem jött el az igazi eperszezon, én már eszegetem , így töltelékként ismét eper és túró került ezekbe a palacsinta tornyokba. A tetejét pedig a Waldenfarm kalóriamentes szirupokkal öntöttem le. ( csokis és epres)
Hozzávalók a palacsintához (14 darabhoz):
– 130 g Szafi süteményliszt
– 130 g szárított tojásfehérjepor
– 1 tojás
– 2 dl cukormentes mandulatej
– 1 dl víz
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– pár csepp vaníliaaroma
Elkészítés:
A lisztet a szárított tojásfehérjével , a szódabikarbónával elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, és alaposan elkeverjük, majd a vízzel is kikeverjük. Végül ízesítjük a vanília aromával. Pár csepp kókuszolajjal kikent palacsinta sütőben alacsony lángon kisütjük. Egy palacsintához kevesebb mint fél merőkanál tésztát használtam.
A töltelék nálam 250 g zsírszegény túró, eritrittel, vaníliaaromával, és reszelt citromhéjjal kikeverve, valamint szeletekre vágott eper. Egy adaghoz 4 db palacsintát használtam, a következő rétegzéssel: palacsinta- túró töltelék- eper- palacsinta. A tetejét eper szeletekkel díszítettem, és a Waldenfarms kalóriamentes csoki és eper szirupával ízesítettem.
Tápérték 1 palacsintában töltelék nélkül:
fehérje: 8.27 g
szénhidrát: 3.09 g
zsír: 0.99 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: