Fittdiéta

Rétes pite

Vettem teljes kiőrlésű réteslapot, és kitaláltam, hogy Juditka konyhája receptjét fogom elkészíteni, kicsit átalakítva. Azonban hála egy fogorvosi műtétnek, nem ehetek tejterméket pár napig, de a sütihez ragaszkodtam. Így túró helyett totuból készítettem, így teljesen laktózmentes lett a rétes.

Hozzávalók:

– 200 g Tante Fanny teljes kiőrlésű réteslap

– 500 g Totu túró

– reszelt citromhéj

– 5 evőkanál eritrit

– vanília aroma

Hozzávalók a kencéhez:

– 200 g Totu krém

– 1 tojás

– 3 evőkanál eritrit

– vanília aroma

– xilites vaníliás cukor

– 20 g nyílgyökérliszt

– 50 ml kókusztej

– 1 dl víz

– 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

A réteslapokat vegyük ki a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletű legyen.

Először elkészítjük a kencét. A hozzávalókat egy tálba öntjük, és simára keverjük. A réteslap töltelékéhez a totuhoz adjuk az eritritet, a vanília aromát, és a reszelt citromhéjat, és 5 evőkanállal hozzákeverünk az elkészített kencéből. 

Egy réteslapot kiterítünk, és egy ecset segítségével megkenjünk a kencével. Ezután a másik réteslapot 90 fokos szögben helyezzük rá, azért, hogy a hajtások ne ugyanott legyenek. Az aljától 3 centiméterrel feljebb ráhelyezzük a túró 1/3-át, behajtjuk a két szélét, és feltekerjük mint a palacsinta tésztát. Ugyanígy járunk el a másik két rúddal is. Egy tortaforma közepére csiga alakba helyezzük az első rudat, majd a másik kettőt köré tesszük. A maradék kencét ráöntjük a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöttem.

Tápérték 1 szeletben(123 g) :

 

kcal: 135.25

fehérje:14.79 g

 
szénhidrát:15.23 g

zsír: 1.79 g

 

img_2541.JPG

img_2542.JPG

img_2543.JPG

img_2550.JPG

img_2548.JPG

img_2549.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!