Amikor élelmiszerboltban intézem a heti bevásárlást, mindig gondban vagyok milyen felvágottat vegyek, vagy vegyek-e? Gluténmentes? Szójamentes? Laktózmentes? Ízfokozómentes? Ha találni is ilyet aranyáron van, és még akkor sem tudom mit eszek. De itt a tökéletes alternatíva, ami nagyon jól variálható. Egyetlen hátránya a bolti testvéréhez képest, hogy nem tárolható pár napnál tovább hűtőben sem.
Tudom, hogy ez a házi sonka recept futótűzként terjedt mostanában, de hátha van aki még nem találkozott vele, mert érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
– 250 g csirkemell
– só, bors, fokhagyma granulátum
Ízlés szerint mehet bele bármi: zöld fűszerek, pirospaprika, sajt stb.
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, és a fűszerekkel együtt aprító gépbe tesszük. Ha pürés az állaga sütőpapírra tesszük, és szorosan feltekerjük, majd alufóliába tekerjük az egészet, és a végeit szorosan összetekerjük, úgy, hogy egy rúd legyen belőle.Előmelegített sütőben 160 fokon 30 percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni. A legegyszerűbb hűtő hidegen szeletelni.
Eredeti recept ITT !