Imádom a lazacot, bármikor bármennyit. Viszont valamiért mostanában nem készítettem. Most pótoltam, és annyira jól esett, szerintem két hétig lazac lesz ebédre. Ezzel a narancsos mangós mártással pedig igazán hűsítő és nyári fogás lett. Az édesburgonya pedig mindig nyerő köret nálam.
Hozzávalók a lazacoz (3 adaghoz) :
– 3 szelet lazac
– só
– bors
– paleo hal fűszerkeverék
– 1 citrom
– kókuszolaj a sütéshez
Lazac elkészítés:
A filéket szárazra törlöm, és alaposan bedörzsölöm a fűszerekkel mindkét felét. Egy serpenyőben kevés kókuszolajat hevítek, és közepes lángon sütöm kb. percig mindkét felét. A sütési idő függ a hal vastagságától , és hogy mennyire akarjuk jól átsülve. Tálalásnál citromlével locsoljuk meg.
Hozzávalók a mártáshoz (3 adaghoz):
– 1 narancs
– 1 mangó
– 1 dl cukormentes mandulatej
– 1 dl víz
– 1/2 kk. gyömbér
Mártás elkészítése:
A mangót és a narancsot megpucolom, és kockára vágom. A tej felével és a víz felével felteszem főni. Mikor már levet enged, és összeesett botmixerrel pürésítem. Ezután vissza teszem főni alacsony lángon, hozzáadom a maradék tejet és a vizet, és gyömbérrel ízesítem. H felforrt lehúzom a tűzről, és hagyom kihűlni.
Édesburgonyát tálaltam hozzá, az elkészítését ITT találod.
Tápérték (egy adag) (180 g lazacban és 1 adag mártásban 60 g édesburgonyában )
kcal 370
fehérje 38 g
szénhidrát 28 g
zsír 12 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: