Fittdiéta

Nyári tárkonyos Zöldbabfőzelék

Itt a zöldbab szezon, így az első recept most egy zöldbabfőzelék lett. Természetesen diétásan, így rántás nélkül készült. Feltétet is kínálhatunk hozzá, de én ezt a mennyiséget csak kettő adagra osztottam, így bőven elég volt magában is egy ebédre.

Hozzávalók 2 nagy adaghoz:

– 450 g sárgahüvelyű zöldbab

– 1 fej vöröshagyma

– 2 evőkanál tápióka keményítő ( vagy étkezési keményítő, aki fogyaszt)

– 1 evőkanál őrölt pirospaprika

– 1 evőkanál szárított tárkony

– só, bors

– 200 g 0,1 %-os natúr joghurt

– 4 dl víz

– kókuszolaj

Elkészítés:

A zöldbabnak felteszünk egy lábasba vizet, amelybe egy csipet sót teszünk. Ha felforrt, a forrásban levő vízbe tesszük a zöldbabot és megfőzzük. Nekem ez 6-7 perc volt. Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, rádobjuk a megfőtt zöldbabot, és felöntjük kb. 4 dl vízzel. Én a zöldbab főzővízét használtam. A víz mennyiségét módosíthatjuk, annak megfelelően mennyire sűrű főzeléket szeretnénk. Főzzük kb. 10 percig, majd az 1/3-át az ételnek kivettem, és lepürésítettem a natúr joghurttal. Ezt visszaöntöttem a főzelék többi részéhez, fűszereztem, majd ha felforrt, belekevertem a tápióka keményítőt, és még további 10 percig főztem , amíg be nem sűrűsödik.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 204.18 g

fehérje: 12.88 g

szénhidrát: 39.58 g

zsír: 1.14 g

img_5164.JPG

img_5163.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!