Június elején egy hetet töltöttem Kínában. Hát mit mondjak, megszerettem a kínai konyhát, rengeteg zöldséget amit nem is ismertem, és olyan gyümölcsöket amikről eddig szintén azt gondoltam h nem szeretem. Ez az egy hét ” nyaralás” elég pörgős volt, mindent szerettünk volna látni, így a pihenésre nem sok idő volt. Étkezés tekintetében ez úgy nézett ki, hogy reggeli a szállodában ( svédasztal) és vacsora. Ebédelni nem volt lehetőség, csoportos út lévén. Szerencsére itthonról vittem annyit, hogy ne haljak éhen. A vacsorákról később még fogok írni. De most a reggeli.
Aki volt már a távol keleten, az tudja, hogy a kontinentális reggelit el lehet felejteni. Illetve kenyér , péksüti, müzli az európaiak kedvéért volt, de ugye olyat mi nem eszünk 😀 Felvágott , sajt stb. nincs. Van helyette tészta, saláta, rizs 😀 Illetve tojás is megtalálható volt, de azt is próbáltam mértékkel fogyasztani. Mindenesetre az volt a reggeli megmentőm.
Így hát választhattam: vagy betömök két fehér lisztes zsemlét egy kis cukros eper lekvárral, vagy feltalálom magam, hogy lehet a reggelt salátával, levessel kezdeni.
Egyik reggelem levessel kezdtem. Illetve ők valószínű nem levesként fogyasztották, hanem rizzsel. De európai szemmel levesnek sűrű volt, főzeléknek híg.
Ebben a receptben ezt próbáltam reprodukálni, levesként.
Hozzávalók:
– 480 g konzerv fehérbab
– 680 g bio paradicsompüré ( hozzáadott cukor nélküli)
– 1 l víz
– fokhagymakrém
– só, színesbors, bazsalikom, babérlevél
– 1 ek. nyílgyökérliszt
Elkészítés:
Egy lábasba a vizet a paradicsompürével felforralom, majd utána hozzáöntöm a babot, és fűszerezem. Alacsony lángon főzöm 5-10 percig, majd újra felforralom, és belekeverem a nyílgyökérlisztet, hogy besűrűsödjön. Addig főzöm még amíg egy kicsit sűrűbb állagot nem kapok, és tálalom is.
Tápérték ( 1 adagban- 400 g )
kcal: 90.1 g
fehérje: 5.52 g
szénhidrát: 11.8 g
zsír: 0.38 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: