Fittdiéta

Sós palacsinta diétásan tojásrántottával töltve

Anyukám nálam töltötte a hétvégét, így egyértelmű volt, hogy egész nap el fogom látni finomabbnál finomabb ételekkel, ami még egészséges is! Reggelire annyi volt a kívánsága, hogy sós legyen. Így születtek meg ezek a sós palacsinták. Az eredeti recept, amiből kiindultam Szafi oldalán megtalálható!

Hozzávalók 4 palacsintához:

  • 35 g Szafi Fitt  nyújtható sós kelt tészta helyettesítő
  • 1 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 5 g kókuszolaj
  • 150 g cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
  • 0,5 dl víz
  • kókuszolaj a sütéshez ( én kerámia palacsintasütőt használtam, így csak az első sütésnél kentem ki, szilikonos ecset segítségével)

Hozzávalók a töltelékhez (4 adaghoz):

  • 4 tojás
  • 140 g tojásfehérje
  • 140 g cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
  • 150 g csiperke gomba
  • 4 szelet sonka ( szója, glutén, laktózmentes sonkát használtam)
  • só, bors, szárított petrezselyem
  • 200 g  zsírszegény 0,1%-os natúr joghurt
  • fokhagymapor, só, bors
  • 100 g Tolle light trappista sajt

 

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit keverjük csomómentesre, és hagyjuk állni 5 percig. Egy palacsinta sütőt, vékonyan, szilikonos ecset segítségével kenjünk ki kókuszolajjal, és süssük meg a palacsintákat. Közepes lángon sütöttem, és tovább kell sütni mint a hagyományos palacsintát, különben szakadni fog.

Amíg sülnek a palacsinták, készítsük el a tölteléket. Egy edénybe a tojásokat verjük fel, és keverjük össze a tojásfehérjével, a mandulatejjel és sóval, borssal, szárított petrezselyemmel. Egy serpenyőbe kevés olíva olajon, vagy kókuszolajon megpirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát is. Ha a gomba és a sonka is megpirult ráöntjük a tojásokat. Folyamatos kevergetés mellett, alacsony lángon rántottát készítünk belőle. Én éppen csak megsütöttem a rántottát, lágy lett, nem sütöttem túl.

Ha elkészültek a palacsinták a tetejére adagoljuk az elkészült rántottánkat, és ahogy a palacsintát, feltekerjük. A serpenyőbe szorosan egymás mellé tesszük őket. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A natúr joghurtot ízesítjük a fokhagymaporral, sóval, borssal, és ráöntjük a palacsinták tetejére. Majd a a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőbe tesszük, és 15-20 percig sütjük. Én grill fokozaton sütöttem, így a sajt igazán ropogós lett a tetején.

Tápérték 1 adagban:

 kcal: 275.15 g

fehérje: 29.72 g

szénhidrát: 8.94 g

zsír: 13.15 g

IMG_5741

IMG_5742

IMG_5731

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!