Fittdiéta

Fűszeres joghurtos csirke saslik salátával

Szülinapom alkalmából a szüleimtől egy kontakt grillsütőt kaptam, mert pontosan tudják mire vágyom. 🙂 Így mikor Anyukám nálam töltötte a hétvégét, ezeken a joghurtban pácolt csirke saslikokon teszteltem az új konyhai eszközt. Nálam ötösre vizsgázott. Korábban már készítettem csirke saslikot, azok sütőben sültek.

Hozzávalók a csirke saslikokhoz 5 adaghoz:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 200 ml 0,1%- os zsírszegény natúr joghurt
  • só, bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • oregano
  • 1 teáskanál mustár
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, papírtörlővel szárazra törüljük. A csirkemelleket először elvágtam, hogy vékony szeleteim legyenek, majd megfeleztem, harmadoltam őket, így kb. 2 cm széles csíkokat kaptam. Bambusznyársra lazán feltűztem 2-2 csirkemell szeletet. Szorosan beletettem őket egy jénai edénybe. A joghurtba elkevertem a fűszereket, a mustárt, és a citromlevet, majd ráöntöttem a nyársakra, úgy, hogy mindenhol befedje őket. A jénait alufóliával letakartam, és egy éjszakára hűtőbe tettem.

Másnap kontakt grillen megsütöttem a nyársakat. A megmaradt öntetet, pedig szószként tálaltam. Nekem ebből 10 nyárs jött ki.

A saláta nagyon egyszerűen készült. Készen kapható vegyes zöldsaláta volt a köret, amihez tettem még paradicsomot, lilahagymát, és waldenfarms ceaser saláta öntettel öntöttem le.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 249.68 g

fehérje: 51.71 g

szénhidrát: 4.77 g

zsír: 2.35 g

IMG_5737

IMG_5736

IMG_5735

IMG_5734

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!