Házi meggylekvár cukormentesen
Igazából az eperlekvár receptje alapján készült ez is, annyi különbséggel, hogy ebbe nem került dzsemfix. Az állaga így is tökéletes lett, és amilyen ütemben fogy, nem kell azon gondolkozni, hogy fél éve múlva még jó lesz-e, mert hűlt helye se lesz addigra.
Hozzávalók 7-8 kis üveghez:
– 2 kg tisztított,magozott meggy
– 40 dkg eritrit
– 3 púpos teáskanál pektin
– 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az meggyet tisztítsuk meg, és magozzuk ki. A kimért gyümölcsöt és az eritritet tegyük fel főni egy nagy lábasban.Gyakori kevergetés mellett forraljuk fel, majd pépesítsük. Adjuk hozzá a kevés eritrittel elkevert pektint, majd a maradék eritritet. Állandó kevergetés mellett nagy lángon felforraljuk, és forrástól számítva még 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
Fontos, hogy az üvegeket, amikbe eltesszük alaposan mossuk ki, tisztítsuk meg. Olyan üvegeket válasszunk, amelyek jól záródnak. Forrón tegyük üvegekbe a lekvárt, a tetejükre tegyünk egy celofánt, melynek a tetejét megnedvesítjük egy kevés vízzel. Zárjuk le az üveget a kupakkal, állítsuk fejre, és tegyük takarók közé meleg helyre, ott hagyjuk kihűlni.
Tápérték az egész adagban:
kcal: 1099.16
fehérje: 20.09 g
szénhidrát: 271.11 g
zsír: 6.09 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: