A recept nagyon egyszerűen született. A múltkor már megmutatott karob poros kuglófokból maradt még. Mivel, ahogy ott le is írtam ne töltsétek tele a formát, mert úgy jártok mint én. Megnőnek 😀 , így egy késsel levágtam ezt a részt, hogy szépen álljanak. Na ezt a kuglóf maradékot terveztem, hogy felhasználom. Bár nem így… Adott volt egy másik szituáció. Azokon a napokon, amikor reggel kardiózóm, mindig a munkahelyemen reggelizem, és általában zabkását, amit előző este elkészítik, mert ilyenkor csak annyi időm van, hogy felkapom a cuccom, és rohanok munkába. Azonban a reggeli kardió terveim meghiúsultak, mikor áramszünet volt. Így hát haza ballagtam, és gondoltam, ha már ennyi időm maradt, reggelizek is 😀 Így a maradék kuglófból, és a már elkészített zabkásából született ez a pohárkrém, egy kis gyümölccsel, tejszínhabbal a tetején.
Hozzávalók:
- 1 adag zabkása ( A recept ITT található!) ( a kakaó helyett én most karob port használtam )
- 2 darab Csokis paleo kuglóf ( A recept ITT található)
- 6-8 szem meggy
- rizs tejszínhab
- fahéj
Elkészítés:
A kuglófot apró kockákra vágtam, a rizs tejszínhabot pedig habverővel kemény habbá vertem. Ezután egy pohárba rétegeztem a hozzávalókat. Egy sor kuglóf egy sor zabkása, amíg el nem fogyott. A tetejére tettem a tejszínhabot és meggyel díszítettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: