Fittdiéta

Snidlinges túrós rudacskák zablisztből

Itt az olimpia időszaka, így mindig kell, hogy legyen valami rágcsa, vagy nassolni való. De miért ne tehetnénk ezt egészségesen? Készítsétek el ezeket a sós, zöld fűszeres rudakat!

Én nagyon szeretem a zabos túrós pogácsát, amiből már több féle is van itt. Pl. zabos túrós. Illetve zöld fűszeres, hagymás pogi recept is, pl. medvehagymás pogácsa. Ez most rúd formában készült. Én most vegyesen használtam túrót és totut, de ha csak totu-val készíted, illetve a natúr joghurtot totu krémmel helyettesíted, akkor laktóz érzékenyek is fogyaszthatják. Illetve a másik előnye, hogy nem tartalmaz élesztőt és sütőport, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók (50-55 db):

 
– 330 g zabliszt
 
– 180 g zsírszegény túró
 
– 120 g totu
 
– 150 g zsírszegény natúr joghurt
 
– 35 g kókuszolaj
 
– 50 g nyílgyökérliszt
 
– 100 g cukormentes mandulatej
 
– 1 tojás 
 
– 1 tk szódabikarbóna
 
– 2 tk só
 
– 10-15 szál metélőhagyma ( snidling)
 
– szezámmag a tetejére
 
Elkészítés:
 
A zablisztet és a nyílgyökérlisztet elkeverjük, a túrót és a totut összetörjük villával, és a liszthez keverjük. Hozzákeverjük a natúr joghurtot, az olvasztott kókuszolajat, a mandulatejet és a tojást. Ezután belekeverjük a szódabikarbónát, a sót, és az apróra vágott metélőhagymát. Tésztát gyúrunk belőle, ha nagyon lágynak érezzük, tegyünk hozzá még zablisztet.
Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk egy centiméter vastagra, és hajtogatjuk. Először a bal oldalát hajtjuk a közepére, majd a jobb oldalt ráhajtjuk. Ezután a tészta alsó részét is behajtjuk középre, majd a felső részét ráhajtjuk. Ezután újból kinyújtjuk a tésztát, és ezt a hajtogatást még kétszer megismételjük. Végül fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük mandulatejjel, megszórjuk szezámmaggal, és derelyevágóval 1 cm vastagra felvágjuk. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben 170-180 fokon 30-35 percig sütjük.
 
Tápérték 1 darabban (23 g):
 
kcal:43.53 g
fehérje:2.33 g
szénhidrát:6.2 g
zsír:1.4 g
 

img_2285.JPG

img_2286.JPG

img_2284.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!