Kellemes olasz hangulatot idéz bennem ez a töltelék. Amikor már unom a natúr csirkemellet, akkor születnek ezek az ötletek. Nem kell sokkal tovább állni a konyhában, mégis egy kellemes ízvilág születik. Most friss zöld vegyes salátával tálaltam.
Hozzávalók:
– 600 g csirkemell ( ez nekem 6 kis szelet volt)
– 50 g szárított paradicsom
– 15 g parmezánsajt
– 1 ek szárított bazsalikom
– 1 ek oregano
– 1 kk. fokhagymapor
– 1 tk só
– kevés bors
Elkészítés:
A szárított paradicsomot, bazsalikomot, oreganót, parmezán sajtot aprítógépbe teszem, és pépesre darálom. A csirkemelleket megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. Egy késsel vágok rajta egy zsebet hosszában, ügyelve, hogy a másik oldalát ne szúrjam át. A csirkemelleket ezután sózom, borsozom, és fokhagyma granulátumot szórok mindkét oldalára. A tölteléket betöltöm a húsokba, és két fogpiszkáló segítségével letűzöm. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, és előmelegített sütőben 160 fokon 25 percig sütöm, úgy, hogy félidőben megfordítom őket.
Én most vegyes zöldsaláta körettel tálaltam.
Tápérték 1 adagban ( 2 szelet hús)
fehérje: 53.01
szénhidrát: 9.54
zsír: 3.87
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: