Fittdiéta

Szénhidrát csökkentett cukormentes túrós papucs

A hétvége egy részét otthon töltöttem, így még péntek délután felhívtam apukám figyelmét arra, ha szombat 5-6 óra között reggel hangokat hall a konyhából. ” Itthon vagyok, a reggelit én készítem, és pont!”- valahogy így hangzott. ( A többit azért nem én, mert meglátogattuk a mamámat vidéken, rögtön reggeli után)

Nos, olyan reggelit akartam készíteni, amit mindenki szeret, és nálunk a túrós sütik mindig tuti befutók. A Dia wellness liszteket pedig azért szeretem, mert az életmódváltás nem kedvelő egyedek is jó ízzel falatozzák, anélkül, hogy tudnák, hogy cukrot egyáltalán nem visznek be, szénhidrátból pedig jóval kevesebbet, mint a fehér lisztes, cukros társaik. Az eredeti receptet ITT találtam.

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 250 g Dia wellness liszt ( én most a Zero-6 lisztet használtam, de jó a sütőliszt, vagy a CH mínusz liszt is)
  • 50 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt ( lehet dia wellness, vagy más teljes kiőrlésű liszt)
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • 140 g zsírszegény natúr joghurt
  • 1,5 dl cukormentes mandulatej ( vagy sima tej, vagy más növényi tej)
  • 30 g eritrit
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 tk. eritrit

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 360 g zsírszegény túró
  • 1 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • ízlés szerint eritrit
  • pár csepp citromlé ízlés szerint)
  • vanília aroma ( ízlés szerint, de el is hagyható)

Lekenéshez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag nyírfacukros vaníliás cukor

Elkészítés:

A mandulatejet megmelegítjük, annyira, hogy ne legyen forró, de a langyosnál melegebb legyen. Beletesszük az 1 tk. eritritet, és a szárított élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson. Ez kb. 15 perc. Persze nem azt a hatást kell várni, mint a tehéntej cukor verziónál, de apró buborékozások megjelenik a tetején, ha ügyesek vagyunk. Amíg az élesztő felfut, egy tálba keverjük el a tészta többi hozzávalóját, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, és dagasszunk lágy tésztát. Letakarva, meleg helyen kelesszük egy órát. A töltelék hozzávalóit alaposan keverjük ki.Ezután nyújtsuk ki vékonyra  ( nálam kb. 0,5 cm vastag), és vágjunk téglalapokat a tésztából. A szemben lévő két oldalán egy éles késsel csináljunk két bemetszést, és középre tegyünk a túrós töltelékből. Majd a két sarkát húzzuk át a bemetszésen. A többivel is így járunk el, majd szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire tesszük őket. A túrós részeket megszórjuk a vaníliás cukorral, a tésztát pedig lekenjük a felvert tojássárgájával. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

Tápérték 1 darabban:

 kcal:131.48

 fehérje:10.81 g

szénhidrát:4.89 g

zsír:5.03 g

IMG_6070

IMG_6069

IMG_6068

IMG_6071

IMG_6072

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!